Συνάντηση του Προέδρου Ομίλου Βουνού Φίλων και θάλασσας με τον Αντιδήμαρχο Μανώλη Παραγυιό και τον συμβ. Τουρισμού Αντρέα Τσαγκάρη

Συνάντηση του Προέδρου Ομίλου Βουνού Φίλων και θάλασσας με τον Αντιδήμαρχο Μανώλη Παραγυιό και τον συμβ. Τουρισμού Αντρέα Τσαγκάρη

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε χθες το πρωι, Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, η συνάντηση του Προέδρου ομίλου Φίλων Βούνου και θάλασσας Καρπάθου κ. Νικολάου Βασίλα, με τον Αντιδήμαρχο υπεύθυνο τουριστικής πολιτικής του δήμου Καρπάθου κ. Μανώλη Παραγυιό και τον σύμβουλο τουρισμού κ. Αντρέα Τσαγκάρη στα γραφεία του δήμου.

Στη συνάντηση, η οποία ας σημειωθεί οτι γίνεται για πρώτη φορά, ο κ. Βασίλας ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στα θέματατων μονοπατιών και των πεζοπορικών διαδρομών. Ο σχεδιασμός των διαδρομών έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου και της τουριστικής επιτροπής κι αυτά τα μονοπάτια καταγράφονται. Στον κ. Βασίλα δόθηκε ο πλήρης φάκελος της μελέτης ώστε  να κάνει τις παρατηρήσεις και τις τυχόν διορθώσεις του.

Όπως ανέφερε στα Καρπαθιακά Νέα ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Βουνού και Θάλασσας Καρπάθου, η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και ευχαριστεί τον κ. Παραγυιό και το  κ. Τσαγκάρη. Αφού μελετήσει τα στοιχεία για τα μονοπάτια θα κάνει τις δικές του παρατηρήσεις. Ως πρώτη εικόνα μας είπε οτι θα χρειαστεί να μπουν και οι παλιές ονομασίες των μονοπατιών κάτι που αμέσως  ενστερνίστηκε ο Αντιδήμαρχος Μαν. Παραγυιός.

Να υπενθυμίσουμε ότι από μέσα Μαρτίου 2022, ο Δήμος Καρπάθου αναζητά 380.000 ευρώ για να τρέξει το πρόγραμμα για τον καθαρισμό, την σήμανση αλλά και την προβολή των μονοπατιών της Καρπάθου!

Οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις εγκρίθηκαν τόσο από το Δασαρχείο όσο και από την Αρχαιολογική υπηρεσία της Ρόδου κι έτσι ολοκληρώθηκε ο φάκελλος που αφορά 25 μονοπάτια της Καρπάθου ενώ υπάρχουν ακόμη 12 διαδρομές, που συμπεριλαμβάνονται στο μελλοντικό πρόγραμμα του Δήμου.