Ομόφωνα το μνημείο Βιττωρούλη στις Μενετές - Διαφωνία από τον Νίκανδρο Ανδρέου και την διαδικασία από τον Γιώργο Χατζηκουτσό

Ομόφωνα το μνημείο Βιττωρούλη στις Μενετές - Διαφωνία από τον Νίκανδρο Ανδρέου και την διαδικασία από τον Γιώργο Χατζηκουτσό

Ομόφωνα ψηφίστηκε χθες, 5 Σεπτεμβρίου 2023, από το δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Καρπάθου η πρόταση για τη διάθεση χώρου και αποδοχή δωρεάς κατασκευής μνημείου (προτομής) στην Κοινότητα Μενετών Καρπάθου εις μνήμη του Γεωργίου Π. Βιτωρούλη.

Η πρόταση είχε την αποδοχή από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους εκτός από τον κ. Νίκανδρο Ανδρέου, ο οποίος εξέφρασε τις αντιρρήσεις του, ωστόσο δεν έμεινε για να ψηφίσει ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Επίσης αντιρρήσεις, όσο αφορά τις τυπικές διαδικασίες, εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καρπάθου κ. Χατζηκουτσός ο οποίος δεν είχε δικαίωμα ψήφου.

Πρόκειται για ολοκληρωμένο αίτημα από τον κ. Πωλ Βιττωρούλη, ο οποίος ζητά από τον δήμο Καρπάθου να αποδεχθεί εκ μέρους του, την δωρεάν κατασκευή μνημείου (προτομή) εις μνήμη του μοναδικού πεσόντος στο επαναστατικό κίνημα της 5ης Οκτωβρίου 1944 για την ελευθερία της Καρπάθου από τα στρατεύματα κατοχής , σε κατάλληλη θέση στην κοινότητα Μενετών που θα υποδειχθεί από τον δήμο Καρπάθου.

Η μελέτη που κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο έχει γίνει από το γραφείο του συμπατριώτη μας Αρχιτέκτονα Μηχανικού κ. Γιώργου Γιαννόπουλου και η θέση που θα τοποθετηθεί η προτομή είναι στην Κάτω Πλατεία, λίγα μέτρα πάνω από την πέτρινη βρύση.

Ο Γεώργιος Βιττωρούλης συμμετείχε ενεργά στο Επαναστατικό Κίνημα από την πρώτη στιγμή του Ξεσηκωμού. Ήταν ο μοναδικός νεκρός κατά τη διάρκεια της Καρπαθιακής Επαναστάσεως και σκοτώθηκε στο σημείο που θα στηθεί το αφιερωματικό μνημείο. Ήταν μόλις 27 ετών και άφησε σύζυγο και δυο παιδιά ορφανά ενώ έχει αναγνωριστεί και τιμηθεί από το ελληνικό κράτος ως αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης 1941-44.

 

6.9.2023

Καρπαθιακά Νέα