Κάρπαθος: Το Ομόφωνο Ψήφισμα του Δήμου για το θάνατο του Κωνστ. Π. Παραγυιού

Κάρπαθος: Το Ομόφωνο Ψήφισμα του Δήμου για το θάνατο του Κωνστ. Π. Παραγυιού

 

Ψήφισμα και ανάληψη δαπάνης κηδείας του πρώην Προέδρου της δημοτικής Κοινότητας Μεσοχωρίου Καρπάθου , πρώην δημοτικού συμβούλου και αντιδημάρχου του δήμου Καρπάθου , δημοδιδασκάλου Κωνσταντίνου Παραγιού του Πέτρου, η οποία έχει ως εξής:

Με μεγάλη μας θλίψη και πόνο πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του εκλεκτού μας συμπατριώτη, αειμνήστου δημοδιδασκάλου Κωνσταντίνου Παραγιού του Πέτρου, από το Μεσοχώρι Καρπάθου, που απεβίωσε στις 30-01-2023 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Ο θανών εκτός του ότι υπήρξε δημοδιδάσκαλος και επρόσφερε ευδοκίμως τις υπηρεσίες του ως δάσκαλος για μια ολόκληρη ζωή κυρίως στα δημοτικά σχολεία των Κοινοτήτων Μεσοχωρίου και Σπόων , υπηρέτησε και τα κοινά ως πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μεσοχωρίου την περίοδο 1998-2002 και 2002-2006 και κατά την διάρκεια της θητείας του εκτελέσθησαν σημαντικά έργα ζωτικής σημασίας για το μέλλον και την ανάπτυξη της που σημάδεψαν την πορεία της μέχρι σήμερα .

Εξελέγη επίσης και υπηρέτησε ως δημοτικός σύμβουλος την δημαρχιακή περίοδο 2006-2010΄και εθήτευσε και ως αντιδήμαρχος την περίοδο 2008-2009 και συμμετείχε στη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την ανάπτυξη και το μέλλον της Καρπάθου. Σε όλη του την ζωή υπήρξε σημαιοφόρος , πιστός και ακραιφνής υπηρέτης της δημοκρατίας , της ελευθερίας και του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και μεταλαμπάδευσε τα ιδανικά αυτά σε όλους του τους μαθητές και συνδημότες.

Για τις υπηρεσίες του αυτές και σε ένδειξη πένθους και απότισης του ελαχίστου φόρου τιμής στον εκλιπόντα που τίμησε με το ήθος και το έργο του τη δημόσια ζωή του τόπου και ΄έχοντας υπόψη το άρθρο 140 παρ.4 του ν. 3463/06 όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.5 του άρθρου 114 του ν. 4623/19 καθώς και την αριθμ. 01/31-01-2023 απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου , εισηγούμαι να εκδοθεί από το δημοτικό συμβούλιο Ψήφισμα με το οποίο να αποφασίζει :

  1. Να εκφράζει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στους οικείους του εκλιπόντος.
  2. Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα κατά την εξόδιο ακολουθία και να παραδοθεί στους οικείους του.
  3. Να αναλάβει ο δήμος την δαπάνη κηδείας.
  4. Να δημοσιευθεί το παρόν στον Τοπικό Τύπο και την Ιστοσελίδα του Δήμου.

 

1.2.2023

Καρπαθιακά Νέα