Όχι έναν, αλλά τρεις νέοι Αντιδήμαρχοι θα τοποθετηθούν στο Δήμο Καρπάθου;

Όχι έναν, αλλά τρεις νέοι Αντιδήμαρχοι θα τοποθετηθούν στο Δήμο Καρπάθου;

 

Πρόκειται για ανεπιβεβαίωτες φήμες αλλά εμείς επισημαίνουμε ό,τι ακούγεται έντονα στους διαδρόμους του δημαρχιακού μεγάρου της Καρπάθου!

Λοιπόν, αν και δεν υπάρχουν νέα για την Οικονομική Επιτροπή, η οποία και βρίσκεται σε στασιμότητα, αν και φαίνεται ότι μια λύση βρίσκεται στα σκαριά, για την ακέφαλη Επιτροπή Τουρισμού, μετά από πρόταση του Γιώργου Χατζηκουτσού, ένα θέμα που συζητιέται μέσα και έξω από τον Δήμο είναι η φημολογία για τρεις νέους Αντιδήμαρχους! Μάλιστα για τον έναν ακούστηκε και ο ρόλος, πρόκειται, λένε, να οριστεί ως υπεύθυνος για τις τοπικές κοινότητες.

Με άλλα λόγια, μέχρι σήμερα οι Πρόεδροι των κοινοτήτων αναφέρονταν απευθείας στον Δήμαρχο, αν ισχύσουν όσα ακούγονται, θα τοποθετηθεί Αντιδήμαρχος, από παράταξη της αντιπολίτευσης, με ρόλο ανάμεσα στους Προέδρους και τον Δήμαρχο!

Το οξύμωρο, που γεννά την εύλογη απορία μας, έχει να κάνει με μια πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Χατζηκουτσού, ο οποίος ανέφερε ότι για το 2021 οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων δεν έχουν εισπράξει τις πάγιες προκαταβολές, ούτε και το ποσοστό των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) που τους αναλογούν. Χρήματα λοιπόν δεν έχουν πάρει οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, αλλά οι ανεπιβεβαίωτες φήμες θέλουν να ορίζεται Αντιδήμαρχος.

Πέρα από τις φήμες, ας σημειώσουμε ότι σύντομα θα γίνει το πρώτο δημοτικό συμβούλιο (δια ζώσης!) που θα ορίσει ο νέος Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Μανωλάκης, και εκεί θα ακουστούν πολλά. Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι «δεν κρατιούνται» και θα μιλήσουν σε ανοιχτά μικρόφωνα για όλα τα θέματα που απασχολούν την Κάρπαθο. Πάντως, αν και είναι πολύ πρόωρο να γράφεται και να συζητιέται, κάποιοι φαίνεται πως έχουν στο μυαλό του τις εκλογές και ήδη έχουν ξεκινήσει να στρώνουν τα πιόνια τους στην σκακιέρα.