Πέρασε η πρόταση ΑΠΕΚ που καταδικάζει την ένδικη δίωξη Κατσάνη

Πέρασε η πρόταση ΑΠΕΚ που καταδικάζει την ένδικη δίωξη Κατσάνη

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά η αδυναμία κυριαρχίας της διοικούσας παράταξης. Πιο συγκεκριμένα και μετά την ενδιαφέρουσα προ ημερησίας συζήτησης η παράταξη ΑΠΕΚ κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος με το οποίο να καταδικάζεται η ένδικη δίωξη του δημοτικού συμβούλου και πρώην Δημάρχου Καρπάθου Χρήστου Κατσάνη. Τόσο ο δήμαρχος Καρπάθου όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι-αντιδήμαρχοι, όπως και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, δεν κατάφεραν να πείσουν ώστε η ΑΠΕΚ να πεισθεί και να αποσύρει την πρόταση. Μάλιστα από τους δημοτικούς συμβούλους υπερτονίστηκε η διαχρονική αξία και το ήθος του κ. Κατσάνη.

Η γραμμή της παράταξης του δημάρχου επικαλέσθηκε την έλλειψη νομικής στήριξης έτσι ώστε να μην αποτελεί πιθανό πρόβλημα για τον δήμο αυτό το ψήφισμα, αφού ο δικηγόρος του δήμου απουσίαζε. Από την άλλη πλευρά τόσο η ΑΠΕΚ του κ. Κατσάνη, όσο και η παράταξη ΚΑΡΠΑΘΟΣ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ, του κ. Τσαμπουνιεράκη, υπερψήφισαν το ψήφισμα αφού θεωρούν ότι το καταδικαστικό ψήφισμα δεν είναι νομικό εργαλείο αλλά πρόκειται για ένα μείζον πολιτικό θέμα που αφορά το μέλλον του τόπου.

Μάλιστα σε μια προσπάθεια να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις από την ΑΠΕΚ και να αποσύρει το ψήφισμα ο αντιδήμαρχος κ. Μανωλάκης ζήτησε να υπάρξει προσωπική παρέμβαση του δημάρχου, αφού δίωξη γίνεται από εταιρία που συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια με τον δήμο Καρπάθου και να βρεθεί μια λύση. Επίσης από την διοικούσα παράταξη ζητήθηκε να αφαιρεθεί από το ψήφισμα η αναφορά ότι η δίωξη προς τον κ. Κατσάνη  γίνεται από ειδικό συνεργάτη του δημάρχου αφού αυτό δεν είναι αληθές.  Να επισημάνουμε επίσης ότι ο κ. Τσαμπουνιεράκης ανέφερε ότι με την δίωξη Κατσάνη είναι ένα βήμα προς τη φίμωση του δημοτικού συμβούλου και της ελευθερίας της γνώμης και ζήτησε να συμπεριληφθούν αυτές οι προτάσεις και στο κείμενο του ψηφίσματος. Αξίζει να αναφέρουμε την άποψη του κ. Ανδρέου, ο οποίος ανέφερε ότι θα έπρεπε να είχε κάνει παρέμβαση στο θέμα ο δήμαρχος Καρπάθου και να δοθεί μια εξωδικαστική λύση.

Να αναφέρουμε τέλος ότι αρνητικές για το ψήφισμα ήταν οι ψήφοι των δημοτικών συμβούλων της διοικούσας παράταξης, πλην του κ. Ζανάκη, όπου ψήφισε παρών, επίσης και ο κ. Νταής ψήφισε παρών. Σύσσωμες  το ψήφισαν οι δυο παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ 

Για να καταδικαστεί η ένδικη δίωξη συναδέλφου Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρπάθου ως το ανώτατο εκτελεστικό όργανο του Δήμου και του Καρπαθιακού Λαού κ α τ α δ ι κ άζ ε ι  τ ην ένδικη δίωξη του συναδέλφου δημοτικού συμβούλου και πρώην Δημάρχου Καρπάθου Χρήστου Κατσάνη , από μια κοινοπραξία κερδοσκοπικών φορέων που έχουν ως σκοπό το οικονομικό όφελος.

Μια ενέργεια πρωτοφανής , που σπιλώνει το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και όλους τους συμμετέχοντες του ανεξαιρέτως. Είναι ανεπίτρεπτο και καταδικαστέο ο σύμβουλος  που επί σειρά ετών παρέχει έμμισθες υπηρεσίες στο Δήμο μας να μηνύει συνάδελφο δημοτικό σύμβουλο για την άσκηση του θεσμικής ιδιότητας του να παράγει λόγο και άποψη σε δημόσιες συζητήσεις. Μια τέτοια ενέργεια μεταφράζεται ως ευθεία απειλή και επίθεση σε κάθε δραστήριο μέλος όχι μόνο του ΔΣ αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.

Το ΔΣ δηλώνει παρόν για να προστατεύσει όλους εκείνους που εκφράζονται με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της Καρπάθου, με ανιδιοτέλεια και που η άποψη τους αντικατοπτρίζει ένα αναπτυξιακό όραμα για το τόπο ενάντια σε κάθε κερδοσκοπικό-οικονομικό συμφέρον. Οι άνθρωποι που τιμούν και σέβονται την Κάρπαθο έδωσαν και δίνουν μάχες καθημερινά και είναι γνωστοί στο τοπικό στερέωμα. Ένας από αυτούς είναι και ο κ. Κατσάνης.

Όλοι οι υπόλοιποι που δεν ανήκουν σε αυτό το σύνολο αλλά διαλαλούν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για την Κάρπαθο είναι διάττοντες αστέρες που έρχονται και παρέρχονται.

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι , ως μέλη του παρόντος ΔΣ πρέπει να αντιδράσουμε σε φαινόμενα που στοχεύουν στην φίμωση της αντίθετης άποψης , στην καταστρατήγηση της παραγωγικής αντιπαράθεσης και τον εκφοβισμό των μελών μας.