«Περπατώ περπατώ εις το κέντρο» - Παγκόσμια Ημέρα των Μεγαλύτερων Ηλικιακά Ανθρώπων-1η Οκτωβρίου  

«Περπατώ περπατώ εις το κέντρο» - Παγκόσμια Ημέρα των Μεγαλύτερων Ηλικιακά Ανθρώπων-1η Οκτωβρίου  

 

Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν η διαγενεακή περιπατητική δράση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας που διοργάνωσε το Σάββατο το πρωί 7 Οκτωβρίου 2023 η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία με την πολύτιμη συνεργασία της κοινωνικής οργάνωσης για τα άτομα ηλικίας 65+ ΑΝΤΑΜΑ και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και τη στήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος δια βίου άθλησης #BEACTIVE που υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μέσω των δράσεων #BeActiveHellas για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα των Μεγαλύτερων Ηλικιακά Ανθρώπων-1η Οκτωβρίου!  

Περισσότερα από 100 άτομα όλων των ηλικιών συμμετείχαν στο περιπατητικό δρώμενο με τίτλο «Περπατώ περπατώ εις το κέντρο», σε μία διαδρομή που ξεκίνησε από το Σύνταγμα, μέσω της Λεωφόρου Αμαλίας οδηγήθηκε στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και κατόπιν Αποστόλου Παύλου και στη συνέχεια μέσω της Αδριανού κατέληξε στην πλατεία Μοναστηρακίου. Ανάμεσα στους περιπατητές μας ήταν η Ολυμπιονίκης της Πάλης και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, Πρέσβειρα του #BeActiveHellas, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης των κρίκων Δημοσθένης Ταμπάκος, ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης, η τ. ευρωβουλευτής Άννα Καραμάνου, μέλη των κοινοτήτων συγκατοίκησης, μέλη της ΕΓΓΕ, ιατροί και στελέχη του Κέντρου Γηριατρικής Αξιολόγησης του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Centre, στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της Συντονιστικής Επιτροπής #BeActiveHellas και άτομα κάθε ηλικίας που θέλησαν να απολαύσουν μαζί μας τη βόλτα στο κέντρο. 

Σκοπός της ΕΓΓΕ μέσω αυτής της αθλητικής-κοινωνικής δράσης ήταν αφενός να κοινωνικοποιήσει άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αφετέρου να αναδείξει τις δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν τα μέλη μιας οικογένειας ή και φίλοι διαφορετικής ηλικίας για να περάσουν δημιουργικό χρόνο μαζί και ταυτόχρονα να αθληθούν, κρατώντας σώμα και νου σε καλή φυσική κατάσταση. Και ο στόχος επετεύχθη με σύμμαχό μας τον υπέροχο ηλιόλουστο καιρό! 

Οι συμμετέχοντες φόρεσαν τα ειδικά εκτυπωμένα Tshirts που τους παρείχαμε μαζί με αναμνηστικά δώρα του #BEACTIVE, περπάτησαν στις γειτονιές του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας μέσα από τα μοναδικού κάλλους μνημεία, έκαναν καινούργιες γνωριμίες και κατέληξαν στα καφέ και τα εστιατόρια της περιοχής, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για μία επόμενη ανάλογη δράση την οποία η ΕΓΓΕ δεσμεύτηκε ότι θα διοργανώσει σύντομα! 

 

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Γ.Γ.Ε. 

 Δελτίο Τύπου

Ο Πρόεδρος  

Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός 

Αμ. Επίκ. Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών 

Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν 

τ. Συντονιστής Διευθυντής Ογκολογικής Χειρουργικής Κλινικής 

Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» 

Τηλ. 6932401823 / Email: igkaraitianos@hotmail.com 

10.10.2023

Καρπαθιακά Νέα