Ο Μιχάλης Φελλουζής πρόσωπο της Καρπάθου! Θα υπάρξει συνεργασία και θέσεις ευθύνης στην αντιπολίτευση;

Ο Μιχάλης Φελλουζής πρόσωπο της Καρπάθου! Θα υπάρξει συνεργασία και θέσεις ευθύνης στην αντιπολίτευση;

Η συντριβή της παράταξης του Μιχάλη Μανωλάκη και η ήττα του Μανώλη Παραγυιού στις εκλογές έχει ενδιαφέρον να μελετηθεί, να κριθεί και να γίνει αντικείμενο συζήτησης (76.86% Πρόοδος Καρπάθου έναντι 23,14% Καρπαθιακή Ένωση). Για πρώτη φορά η ενιαία Κάρπαθος έδωσε τέτοια ποσοστά σε εκλογές (στην κοινότητα Ολύμπου είχαμε κάτι αντίστοιχο το 1978).

Αναμφίβολα ο κ. Φελλουζής είναι το κεντρικό πρόσωπο της Καρπάθου. Παρά τη σιωπή, την έλλειψη διαλόγου και την αποφυγή οποιασδήποτε αντιπαράθεσης σε προσωπικό επίπεδο είχε προετοιμάσει άριστα την προεκλογική εκστρατεία του. Η επιλογή πολλών προσώπων ως υποψηφίων μπορεί να προκάλεσε γκρίνιες και σιωπηλή δυσφορία στην ομάδα του, ωστόσο κέρδισε χώρο και κυρίως την εμπιστοσύνη στο σύνολο της Καρπάθου.

Μια πρώτη εκτίμηση αφορά τα πρόσωπα που συμμετείχαν στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο που ολοκληρώνει τη θητεία του. Από αυτά, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα οι υποψήφιοι που επανεκλέγησαν!

Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Θεοδόσης Μανωλάκης, Σακέλλης Κομνηνός, Μηνάς Πρωτόπαπας, Γιάννης Λυριστής για την παράταξη του Μιχάλη Φελλουζή και από την μειοψηφία μόνον ο επικεφαλής κ. Μιχάλης Μανωλάκης! Συνολικά 6 παλιοί σύμβουλοι επανεμφανίζονται στο προσκήνιο, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Κάρπαθος φώναξε δυνατά την επιθυμία της να αλλάξει σελίδα και κατεύθυνση. Έχει μάλιστα ενδιαφέρον ότι ο πετυχημένος νυν αντιδήμαρχος Μανώλης Παραγυιός έχασε από την νυν Έπαρχο Πόπη Νικολαϊδου και χρεώθηκε τη φθορά του σημερινού δημάρχου κ. Νισύριου, έτσι πλήρωσε το κόστος.

Η πολύ μεγάλη νίκη του κ. Φελλουζή, πέρα από τη δική του αναμφίβολη δημοφιλία και προσωπική επιτυχία, εκφράζει τη βαθιά επιθυμία της καρπαθιακής κοινωνίας για αρμονικά συντονισμένο δήμο που να δουλεύει χωρίς προβλήματα και μακριά από θλιβερές παρασπονδίες.

Οι ελπίδες σήμερα γράφονται στο πρόσωπο του. Η νέα διοίκηση πρέπει να αποδείξει στην πράξη την δυναμική της και άμεσα να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της κοινωνίας.

Ο νέος δήμαρχος, στην πρώτη γραπτή δήλωση του, κάνει λόγο για συνεργασίες όλων των πολιτών και όλων των υποψηφίων! Στο νέο σχήμα να περιμένουμε και την αντιπολίτευση στη διοίκηση;

Στο νέο γραφείο, τον κ. Φελλουζή περιμένει μια μεγάλη στοίβα από ανοιχτά θέματα, όπως το νέο λιμάνι, το ταλαιπωρημένο κτήριο του ΕΠΑΛ, το πρώτο κύτταρο ΧΥΤΑ και η κατάντια του και ένα σωρό άλλα ζητήματα αλλά και θέματα που προσπάθησε ή τουλάχιστον έκανε τομές ο κ. Νισύριος.

Ωστόσο η στόχευση για ενότητα μέσα στον Δήμο είναι αυτό που ζητά με επιμονή όλη η Κάρπαθος. Θα μπορέσουν να συγκεραστούν οι διαφωνίες;

Να μη ξεχνάμε ότι η πρώτη στόχευση του νέου δημάρχου, σύμφωνα με τις προεκλογικές δηλώσεις του, είναι οι άμεσες αλλαγές μέσα στον δήμο του νησιού.

Σε τρεις μήνες ο κ. Φελλουζής και η ομάδα του αναλαμβάνουν επίσημα τις θέσεις τους, υπάρχει λοιπόν χρόνος για να γίνουν συνεργασίες και να δούμε στην πράξη σύνθεση υποψηφίων ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων αφού είναι αλήθεια η κουβέντα του νέου δημάρχου ότι «κανένας δεν περισσεύει στην Κάρπαθο»!

Μανώλης Δημελλάς

10.10.2023

Καρπαθιακά Νέα