Σημαντική ΔΩΡΕΑ ιστορικού πίνακα του Ήρωα & ζωγράφου ΜΑΝΩΛΗ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗ στη κοινότητα ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Σημαντική ΔΩΡΕΑ ιστορικού πίνακα του Ήρωα & ζωγράφου ΜΑΝΩΛΗ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗ  στη κοινότητα ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Μετά από ώριμη σκέψη ο συμπατριώτης μας Νίκος Κομνηνού Παπανικολάου αποφάσισε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 να δωρήσει στην Δημοτική Κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου ιστορικό πίνακα του γνωστού Ολυμπίτη Ζωγράφου και Ήρωα του Δωδεκανησιακού αντιαποικιοκρατικού Αγώνα Μανωλή Νικ. Παπαμανώλη (1919-1943), που ως σήμερα βρισκόταν στα χέρια του, ο οποίος έχει ως θέμα του τον νομοθέτη της αρχαίας Σπάρτης ΛΥΚΟΥΡΓΟ.

Ο πίνακας αυτός είχε χαριστεί, μαζί και με άλλα έργα του δημιουργού στα χρόνια της Ιταλικής κατοχής από τον Μαvωλή Παπαμανώλη στον θείο του δωρητή Κωστή Νικ. Παπανικολάου, με τον οποίο διατηρούσε στενούς προσωπικούς δεσμούς, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Όλυμπο.

Η παράδοση από τον Νίκο Παπανικολάου και η παραλαβή του εν λόγω πίνακα από τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου Καρπάθου Γιώργο Κων. Χατζηπαπά έγινε με επίσημο και τυπικό τρόπο και ως τελικό προορισμό του θα έχει την έκθεσή του στους χώρους του Μουσείου της Ολύμπου, όταν αυτό ολοκληρωθεί.

Ο Γιώργος Χατζηπαπάς ευχαρίστησε, εκ μέρους όλων των Μελών του Αυτοδιοικητικού μας Οργάνου τον Δωρητή για τη σπουδαία πατριωτική του χειρονομία και υποσχέθηκε σύντομα να υλοποιηθεί η επιθυμία του.

13.4.2024

Καρπαθιακά Νέα