ΠΟΡΘΜΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ: Αίτημα προς τον αντιδήμαρχο Τουρισμού του ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΠΟΡΘΜΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ: Αίτημα προς τον αντιδήμαρχο Τουρισμού του ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΛΥΜΠΟΥ – ΔΙΑΦΑΝΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ “ΠΟΡΘΜΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ”

ΑΙΤΗMA ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

 

Προς τον Αξιότιμο

Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Πολιτισμού

και διά βίου Μάθησης Καρπάθου

κ. Τάσο Γεωρ. Μηλιό

Δημαρχείο

857 00 ΚΑΡΠΑΘΟΣ

Όλυμπος Καρπάθου, 8/4/2024

Αρ. Πρωτοκόλλου Εξ.-12/2024

Θέμα: Αίτημα υλοποίησης της «Μελέτης συντήρησης, σήμανσης και ανάδειξης περιηγητικών διαδρομών στη Νήσο Κάρπαθο» που συγκροτήθηκε από την Εταιρεία ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ., ΣΟΥΡΒΑΣ Γ., Σύμβουλοι Περιβάλλοντος Ο.Ε., και διακριτικό τίτλο «ForestPlan Environmental Consulting», κατόπιν ανάθεσης από την Κοιν.Σ.Επ. Μονοπάτια της Ελλάδας, με διακριτικό τίτλο «Paths of Greece», σε συνέχεια της αριθμ. 422/2017 Απόφασης Δημάρχου Καρπάθου και της υπ’ αριθμό 4573/2017 σχετικής Σύμβασης.

Κοινοποίηση:

α. Δήμαρχο Καρπάθου κ. Μιχάλη Κων. Φελουζή,

Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε,

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε βρίσκεται κατατεθειμένη ήδη στον Δήμο Καρπάθου από τον Μάρτιο του 2021, η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα «Μελέτη συντήρησης, σήμανσης και ανάδειξης περιηγητικών διαδρομών στη Νήσο Κάρπαθο», που συγκροτήθηκε από την Εταιρεία ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ., ΣΟΥΡΒΑΣ Γ., Σύμβουλοι Περιβάλλοντος Ο.Ε., και διακριτικό τίτλο «ForestPlan Environmental Consulting», κατόπιν ανάθεσης από την Κοιν.Σ.Επ. Μονοπάτια της Ελλάδας, με διακριτικό τίτλο «Paths of Greece». Αυτό έγινε εφικτό ύστερα από την υπ’ αριθμόν 422/2017 Απόφαση του τότε Δημάρχου Καρπάθου και την υπογραφή της υπ’ αριθμόν 4573/2017 σχετικής Σύμβασης.

Πρόκειται για μιαν ολοκληρωμένη μελέτη που θα αποκαταστήσει και θα αναδείξει τα εξαιρετικής ομορφιάς μονοπάτια του τόπου μας στα οποία στηρίζεται ο αναπτυσσόμενης περιπατητικός τουρισμός της Καρπάθου. Σημειώνω ότι τα μισά από αυτά τα μονοπάτια ανήκουν στα διοικητικά όρια της Δημοτικής Κοινότητας Ολύμπου Καρπάθου!

Ζητούμε λοιπόν ως ενδιαφερόμενος φορέας τη χρηματοδότηση της υλοποίησης το συντομότερο δυνατόν αυτής της μελέτης, που θα στηρίξει ουσιαστικά τον γοργά αναπτυσσόμενο περιπατητικό τουρισμό της Καρπάθου.

Αναμένοντας την απάντησή σας,

Σας χαιρετούμε με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                              Η Γραμματέας

Μανώλης Ηλ. Λιορεΐσης                  Μαρία Ιωάν. Χατζηπαπά

Τα Μέλη

Μαρία Φασάκη – Αντιμησιάρη, Αντιπρόεδρος

Ευγενία Αντ. Φουρτίνα, Ταμίας

Βαγγέλης Βασ. Παπαηλίας, Έφορος

13.4.2024

Καρπαθιακά Νέα