Ο «ΠΟΡΘΜΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ» ομόρφυνε την ΟΛΥΜΠΟ και το ΔΙΑΦΑΝΙ εν όψει ΠΑΣΧΑ και της ΝΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΕΖΟΝ! (pics)

Ο «ΠΟΡΘΜΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ» ομόρφυνε την ΟΛΥΜΠΟ και το ΔΙΑΦΑΝΙ εν όψει ΠΑΣΧΑ και της ΝΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΕΖΟΝ! (pics)

Με μια ουσιαστική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ολύμπου – Διαφανίου Καρπάθου (Σ.Τ.Ε.Ο.-Δ.Κ.) «ΠΟΡΘΜΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ» άλλαξαν όψη, μετά από πολλά χρόνια, τόσο η Όλυμπο όσο και το Διαφάνι. Πρόκειται για την υλοποίηση της απόφασης καλλωπισμού της Ολύμπου και του Διαφανιού εν όψει του Πάσχα και της νέας τουριστικής σεζόν, η οποία πάρθηκε από το Διοικητικό του Συμβούλιο του Συνδέσμου στις αρχές Απριλίου.

Για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκε εργασιακή ομάδα αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Μανώλη Ηλ. Λιορεΐση και τα Μέλη του Δ.Σ. Ευγενία Αντ. Φουρτίνα και Βαγγέλη Βασ. Παπαηλία με τη συμμετοχή και των Άννας Γιωργάκη-Λεντάκη, Νίκου Μιχ. Λεντάκη και Γιάννη εκ Βορείου Ηπείρου.

Είναι γεγονός ότι τα δυο χωριά βρήκαν το αληθινό τους πρόσωπο με την εύστοχη αυτή παρέμβαση, που στηρίχτηκε αποκλειστικά τόσο καθ’ όσον αφορά τα υλικά, όσο και τα εργατικά ημερομίσθια, στις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του ταμείου του Σ.Τ.Ε.Ο.-Δ.Κ. του οποίου τα μόνα έσοδα είναι οι ετήσιες συνδρομές των Μελών του.

Μπορεί να φανταστεί εύκολα κανείς πόσο σοβαρό έργο θα μπορούσε να είχε γίνει στον τόπο αν τέτοιοι δραστήριοι φορείς στηριζόντουσαν ενεργά από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφέρουμε και την οικονομική συμβολή του εν λόγω φορέα στον φετινό καθαρισμό και την περιποίηση των μονοπατιών της Ολυμπίτικης υπαίθρου με τη διάθεση χρηματικού ποσού τεσσάρων ημερομισθίων, που προορισμό είχε τη συντήρηση και τον ευπρεπισμό των ακόλουθων μονοπατιών:

i. Τρίστομος – Στενό Σαρίας ii. Αχορδέα – Αυλώνα iii. Αγ. Κωνσταντίνος Τεμένους – Όλυμπος iv. Κούφινας – Προφήτης Ηλίας.

Ευχόμαστε η φετινή εικόνα του Καρπαθιακού Βορρά που είναι αισθητά διαφορετική απ΄αυτήν που συνηθίσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο με τη πλατιά στήριξη όλων των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου και κάθε προσφερόμενου πατριωτικού φορέα στη γόνιμη δράση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ολύμπου – Διαφανίου Καρπάθου «ΠΟΡΘΜΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ».

2.5.2024

Καρπαθιακα Νέα

Photo 1: Άσπρισμα σοκακιού στο «Πάνω Σελλάϊ» της Ολύμπου από τον Πρόεδρο του Σ.Τ.Ε.Ο.-Δ.Κ. Μανώλη Ηλ. Λιορεΐση και το Μέλος-Επιχειρηματίας Άννα Γιωργάκη-Λεντάκη.
Photo 2: Ο Νίκος Μιχ. Λεντάκης ασπρίζει σοκάκι στη συνοικία «Όξω Καμάρα» της Ολύμπου.
Photo 3: Εργασίες ασπρίσματος στο σοκάκι της Παναγίας στο «Σελλάϊ».
Photo 4: Ο Άης Βασίλης της Ολύμπου ασπρισμένος.
Photo 5: Κεντρικό σοκάκι της Ολύμπου μετά τον καλλωπισμό του.
Photo 6: Το σοκάκι της “Ά-Τριάς” στην Όλυμπο.
Photo 7: Το σοκάκι της Ζωοδόχου Πηγής στο Διαφάνι.
Photo 8: Καλλωπισμός και στην παραλία του Διαφανιού
Photo 9: Φρεσκοασπρισμένο σοκάκι στο Διαφάνι.

Καρπαθιακα Νέα