«ΠΟΡΘΜΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ»: Τα τελευταία νέα του συνδέσμου τουρ. Επιχειρήσεων Ολύμπου - Διαφανιου Καρπάθου

«ΠΟΡΘΜΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ»: Τα τελευταία νέα του συνδέσμου τουρ. Επιχειρήσεων Ολύμπου - Διαφανιου Καρπάθου

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων του ο Σύνδεσμος μας προέβη στις ακόλουθες ενέργειες:

1.Στις 20/2/2024 αποστείλαμε έγγραφο αίτημα στον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Παιδείας και διά Βίου μάθησης Τάσο Μηλιό ζητώντας την αποστολή από το απόθεμα του Δήμου Καρπάθου των αναγκαίων για τον ευπρεπισμό των λιμενικών εγκαταστάσεων του λιμενοβραχίονα Διαφανίου Καρπάθου ποσοτήτων χρωμάτων. Εξηγήσαμε μάλιστα ότι εμείς θα καλύπταμε τα αναγκαία εργατικά μεροκάματα. Μέχρι σήμερα δεν είδαμε κάποιαν ανταπόκριση.

2.Στις 19/3/2024 ο Σύνδεσμος μας απέστειλε έγγραφο αίτημα στον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Πολιτισμού και διά βίου Μάθησης Καρπάθου Τάσο Γεωρ. Μηλιό με το οποίο ζητήσαμε την εκκίνηση των εργασιών έγκαιρου καλλωπισμού των χωριών της Βορείου Καρπάθου εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου 2024 με Αρ. Πρωτ. Δήμου Καρπάθου 11024/19-3-2024. Μέχρι τώρα δεν εντοπίσαμε κάποια κίνηση των υπηρεσιών του Δήμου στον συγκεκριμένο τομέα.

3.Με αποστολή στις 8/4/2024 έγγραφου αιτήματος του Συνδέσμου μας στον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Πολιτισμού και διά βίου Μάθησης Καρπάθου Τάσο Γεωρ. Μηλιό ζητήσαμε τη χρηματοδότηση της υλοποίησης της «Μελέτης συντήρησης, σήμανσης και ανάδειξης περιηγητικών διαδρομών στη Νήσο Κάρπαθο» που συγκροτήθηκε από την Εταιρεία ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ., ΣΟΥΡΒΑΣ Γ., Σύμβουλοι Περιβάλλοντος Ο.Ε., και διακριτικό τίτλο «ForestPlan Environmental Consulting», κατόπιν ανάθεσης από την Κοιν.Σ.Επ. Μονοπάτια της Ελλάδας, με διακριτικό τίτλο «Paths of Greece», σε συνέχεια της αριθμ. 422/2017 Απόφασης Δημάρχου Καρπάθου και της υπ’ αριθμό 4573/2017 σχετικής Σύμβασης, η οποία και κατατέθηκε ολοκληρωμένη στον Δήμο Καρπάθου ήδη από το 2021. (Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο).

Σημειώνεται ότι στο μεγαλύτερο μήκος τους τα μονοπάτια αυτά ανήκουν στην Ολυμπίτικη ύπαιθρο. Μέχρι τώρα δεν πήραμε καμιάν απολύτως απάντηση και σ΄ αυτό το θέμα.

Γι’ αυτό ο Σύνδεσμος μας αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση των στόχων αυτών στηριγμένος στις δικές του περιορισμένες, έστω, οικονομικές δυνατότητες.

Έτσι στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 αποφασίστηκε, μετά από εισήγηση του Προέδρου Μανώλη Ηλ. Λιορεΐση, η οικονομική συμβολή μας στον καθαρισμό και στον ευπρεπισμό των μονοπατιών της Ολυμπίτικης υπαίθρου με τη διάθεση χρηματικού ποσού τεσσάρων ημερομισθίων με προορισμό τη συντήρηση και τον ευπρεπισμό των ακόλουθων μονοπατιών: i. Τρίστομος – Στενό Σαρίας ii. Αχορδέα – Αυλώνα iii. Αγ. Κωνσταντίνος Τεμένους – Όλυμπος iv. Κούφινας – Προφήτης Ηλίας.

Η συγκεκριμένη δράση θα γίνει σε συνεργασία με το Μέλος μας Μηνά Ι. Φουντή.

Αποφασίστηκαν παράλληλα και άλλες χρήσιμες παρεμβάσεις, οι οποίες θα ξεδιπλωθούν σταδιακά το επόμενο διάστημα στα χωριά μας.

Ελπίζουμε να καταφέρουμε ώστε η φετινή εικόνα του τόπου μας να είναι αισθητά διαφορετική απ΄αυτήν που συνηθίσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Δελτίο τύπου

14.4.2024

Καρπαθιακα Νέα