Πόσο δύσκολο είναι να έχουν ονόματα οι δρόμοι της Καρπάθου;

Πόσο δύσκολο είναι να έχουν ονόματα οι δρόμοι της Καρπάθου;

 

Η έλλειψη των οδών είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα του νησιού που γίνεται κατανοητό ιδιαίτερα όταν πρόκειται κάποιος να παραλάβει επιστολές ή δέματα με το ταχυδρομείο. Αναγνώστης των Καρπαθιακών Νέων μας εξηγούσε ότι του στάθηκε αδύνατον να παραλάβει τα περιοδικά στα οποία είναι συνδρομητής κι αυτό γιατί δεν υπάρχει διεύθυνση με αποτέλεσμα από τους 12 μήνες, που έχει ήδη πληρώσει,  τελικά να φτάσουν στα χέρια του μονάχα οι δυο.

Με αφορμή το παράπονο του αναγνώστη ήρθε στη μνήμη μας η περσινή πρόταση της κοινότητας Καρπάθου, για την ονοματοθεσία των δρόμων στην πρωτεύουσα του νησιού. Τότε δεν είχε αλλάξει ακόμη ο νόμος και η τοπική κοινότητα, θα χρησιμοποιούσε μια πολύχρονη έρευνα του συμπατριώτη μας κ. Γεώργιου Τσαμπανάκη, στην οποία υπήρχαν 50 Καρπάθιοι, που πιθανά θα άξιζε να δοθεί το όνομα τους σε έναν δρόμο της πόλης.  Να αναφέρουμε βέβαια ότι  ο νόμος άλλαξε και είναι πια στο χέρι του δημοτικού συμβουλίου. Επίσης μέχρι σήμερα, από παλαιότερες δημοτικές αρχές, στα Πηγάδια είχαν δοθεί 25 ονόματα, με στόχο κυρίως να τιμηθούν κάποια ιστορικά πρόσωπα, ωστόσο υπήρξαν περιπτώσεις που ένας δρόμος κάθε λίγα μέτρα έχει κι άλλο όνομα!

Από την πρόταση της τοπικής κοινότητας Καρπάθου έχουν περάσει κάμποσοι μήνες, ωστόσο δεν ακούστηκε καμμιά πρόοδος πάνω σ΄αυτό το θέμα. «Είναι λοιπόν τόσο δύσκολο να έχουν ονόματα οι δρόμοι της Καρπάθου;» Αναρωτιέται με κάθε ειλικρίνεια ο αναγνώστης μας…

Μανώλης Δημελλάς