Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου υπέγραψε χθες τη διακήρυξη του έργου για τον Φωτισμό στο Λιμάνι!

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου υπέγραψε χθες τη διακήρυξη του έργου για τον Φωτισμό στο Λιμάνι!

Επεισοδιακό ήταν το προχθεσινό ταξίδι του ΠΡΕΒΕΛΗΣ και σημειώθηκαν έντονες διαμαρτυρίες από αγανακτισμένους επιβάτες με προορισμό την Κάρπαθο που υπέστησαν αφάνταστη ταλαιπωρία.

Η εφ. Ροδιακή, κάνοντας ρεπορτάζ, ρώτησε τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου νότιας Δωδεκανήσου Βασίλη Παπαοικονόμου για το τελευταίο ταξίδι του ΠΡΕΒΕΛΗΣ και ειδικότερα για την αρχική άρνηση του πλοίου να προσεγγίσει και να δέσει στο σκοτεινό λιμάνι στα Πηγάδια για λόγους ασφαλείας.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου απάντησε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις καλωδιώσεις στο λιμάνι της Καρπάθου, και σημειώνονται βραχυκυκλώματα. Για το λόγο αυτό επιστρατεύεται ηλεκτρολόγος ο οποίος όταν χρειαστεί, εντοπίζει το πρόβλημα και το επιδιορθώνει. Μάλιστα με την ευκαιρία έκανε γνωστό ότι ήδη το Λιμενικό Ταμείο έχει ολοκληρώσει τη μελέτη αντικατάστασης όλου του δικτύου κόστους περίπου 100.000 ευρώ και χθες ο ίδιος υπέγραψε τη διακήρυξη για το έργο.

Πάντως, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος, το πρωί της Κυριακής πήγε ο ηλεκτρολόγος, έκανε δοκιμή στα φώτα, τα άναψε, έκανε έλεγχο και όλα λειτουργούσαν χωρίς πρόβλημα. Φαίνεται όμως ότι στην πορεία παρουσιάστηκε το πρόβλημα, με αποτέλεσμα τα φώτα να μην ανάψουν. Όμως, ούτε το Λιμεναρχείο ούτε ο υπεύθυνος ασφαλείας που υπάρχει στο λιμάνι δεν ενημέρωσαν το Ταμείο ότι δεν ανάβουν τα φώτα. Υπάρχουν μάλιστα και κάμερες που δίνουν εικόνα για το τι συμβαίνει εκεί.

«Γίναμε γνώστες του προβλήματος αφού έφυγε το καράβι και δεν έδεσε στο λιμάνι. Αφού ενημερωθήκαμε στείλαμε ηλεκτρολόγο, πήγε και άναψε τα φώτα. Βρήκε πού ήταν το βραχυκύκλωμα και έφτιαξε τη βλάβη» δήλωσε ο κ. Παπαοικονόμου.

Όταν το πλοίο προσέγγισε στο λιμάνι της Καρπάθου νύχτα πια, διαπίστωσε ότι τα φώτα ήταν σβηστά και ήταν αδύνατο να δέσει για να αποβιβάσει τους περίπου 50 επιβάτες του, και έτσι συνέχισε το ταξίδι του για την Κάσο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξαγριωθούν οι επιβάτες, να δημιουργήσουν επεισόδια και να ζητήσουν από τους αξιωματικούς του πλοίου να παραμείνει το καράβι στα ανοιχτά μέχρι το πρωί, ώστε να τους αποβιβάσει όταν ξημερώσει, ενώ άλλοι ζητούσαν να επιστρέψει στο Διαφάνι για να κατέβουν.
Και ενώ το πλοίο είχε κατεύθυνση την Κάσο, ειδοποιήθηκε ότι τα φώτα τελικά στα Πηγάδια άναψαν, και έτσι επέστρεψε, άφησε τους επιβάτες και πήρε άλλα 60 άτομα για το υπόλοιπο ταξίδι.

πηγή Ροδιακή