Προεκλογικά, δηλαδή πριν 17 μήνες, η παράταση Πρόοδος Καρπάθου, η οποία κέρδισε πανηγυρικά με τεράστια διαφορά τις εκλογές από την αντίπαλο παράταξη, είχε δώσει 10 υποσχέσεις στον καρπαθιακό λαό, που ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιήσει εκτός βέβαια από αυτές που παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου.
Ας ρίξουμε μια ματιά που ακριβώς βρισκόμαστε σήμερα:
1) Δεν έχει συσταθεί η Αντιδημαρχία αυτή.
2) Υπήρχε και στην προηγούμενη Δημοτική περίοδο , είναι υποχρέωση του Δήμου , συνεχίζει να υφίσταται .
3) Δεν έχει καθιερωθεί ούτε συνεδριάζει ανά τετράμηνο .
4) Δεν έχει γίνει τροποποίηση του ΟΕΥ εκτός υποχρεωτικής από το νόμο .
5) Δεν έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο νέος κανονισμός Λειτουργίας του ΔΣ .
6) Δεν έχει υπάρξει καμία ριζική αλλαγή ούτε στις αναθέσεις προμηθειών και συμβάσεων ούτε και στα έργα του Τεχνικού προγράμματος σε σχέση με την προηγούμενη Δημοτική Περίοδο . Μόνον προστέθηκαν ή αφαιρέθηκαν ορισμένοι κωδικοί όπως συμβαίνει κάθε χρόνο .
7) Δεν έχει γίνει νέα γενική καταγραφή της περιουσιακής κατάστασης του Δήμου εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων .
8) Δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς .
9) Δεν τρέχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, επίσης έπαψε να λειτουργεί και το σύστημα που υπήρχε κατά την προηγούμενη Δημοτική περίοδο (Δήμαρχος Ι. Νισύριος) με άμεσο αποτέλεσμα οι μισές αποικίες των γατών της Καρπάθου να παραμένουν αταιστες, με τους Φίλους Ζώων Καρπάθου, εθελοντές φιλόζωους και ιδιώτες χορηγούς, να δίνουν καθημερινά μάχη, για να φροντίσουν και να σιτίσουν τις γάτες.
10 ) Οι αναπτυξιακοί οργανισμοί Τοπικής αυτοδιοίκησης με τους οποίους υπάρχει ουσιαστική συνεργασία (ενεργές προγραμματικές συμβάσεις) είναι οι ίδιοι με τους οποίους η συνεργασία ξεκίνησε την προηγούμενη Δημοτική Περίοδο .
Σε 17 μήνες θητείας , λογικό είναι να γίνεται μία σύγκριση με αυτά που δεσμεύθηκε η Κυβερνώσα παράταξη ως προτεραιότητες της και αυτών που έχουν υλοποιηθεί .
Δεν αναφερόμαστε στο μακροπρόθεσμο πλάνο το οποίο χρειάζεται τον απαραίτητο χρόνο υλοποίησης αλλά στις προτεραιότητες .
Το φυλλάδιο με τις προεκλογικές προτεραιότητες:
18.5.2025
Καρπαθιακα Νέα