Προσωπικό στοίχημα του Δημάρχου Καρπάθου η επισκευή των χαλασμένων απορριμματοφόρων

Προσωπικό στοίχημα του Δημάρχου Καρπάθου η επισκευή των χαλασμένων απορριμματοφόρων

 

Σε δύσκολη κατάσταση έχει βρεθεί από χθες η Κάρπαθος με την υπηρεσία περιβάλλοντος του Δήμου  να παλεύει με ένα απορριμματοφόρο, που βρίσκεται σε λειτουργία κι αυτό είναι το μεγάλο φορτηγό της ανακύκλωσης.

Επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο Καρπάθου, Ιωάννη Νισύριο και όπως μας ανέφερε «το θέμα της επισκευής των απορριμματοφόρων είναι ένα προσωπικό μου στοίχημα. Ο στόλος δεν μπορεί, δε γίνεται να βρίσκεται σ’ αυτή την κατάσταση».

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ορισμένες από τις βλάβες, που κρατούν τα οχήματα παρκαρισμένα, δεν κρίνονται ιδιαίτερα σοβαρές, ούτε ιδιαίτερα ακριβές. Μάλιστα, πηγή των Καρπαθιακών Νέων, ανέφερε χαρακτηριστικά το απορριμματοφόρο της Ολύμπου, το οποίο δεν παρουσιάζει μηχανική βλάβη, αλλά ένα ηλεκτρικό πρόβλημα ήταν η αιτία που βγήκε στην άκρη. Επίσης, στη διαδικασία επιστροφής από την Αθήνα, που εδώ και μήνες βρίσκεται προς επισκευή, ένα μεγάλο φορτηγό του Δήμου, το οποίο θα επισκευαστεί τελικά στο νησί.

Από το μέτωπο της προκήρυξης διαγωνισμού για την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιωτική εταιρία υπάρχει μια ενδιαφέρουσα είδηση, αφού μέσα σε δυο μέρες από την δημοσίευση και ήδη έχουν δηλώσει ενδιαφέρον τουλάχιστον 3 εταιρίες!  Η διαδικασία του ανοιχτού διαγωνισμού ολοκληρώνεται στις 23/9/2021 και αφού ανοιχτούν οι προσφορές θα δούμε ποιος έχει δώσει την χαμηλότερη προσφορά για το έργο.

Όσο αφορά την υπηρεσία Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου, οι εργαζόμενοι εκεί δίνουν μια πολύ δύσκολη μάχη για να κρατήσουν καθαρή την Κάρπαθο. Το βάρος έχει πέσει στις τουριστικές περιοχές. Ακόμη και η διπλοβάρδια, που πραγματοποιεί καθημερινά το μοναδικό πια απορριμματοφόρο δεν είναι αρκετή. Όπως ήδη αναφέραμε το συγκεκριμένο απορριμματοφόρο είναι μεγάλο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περάσει από κάποιες γειτονιές της Καρπάθου με αποτέλεσμα το πρόβλημα να γίνει ακόμη μεγαλύτερο.

Στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο, που όπως αντιλαμβανόμαστε δε μπορεί να είναι μακριά, επιβάλλεται να ενημερωθεί η κοινωνία της Καρπάθου για τις ευθύνες, για το πως οδηγηθήκαμε μέχρι εδώ. Πια δημοτική αρχή δεν θα είχε ως πρώτη προτεραιότητα την καθαριότητα;

Να υπενθυμίσουμε ότι στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο 2020, στις 27 Δεκέμβρη, σε έρευνα που πραγματοποίησε ο  δημ. Σύμβουλος Νίκος Σπανός, ανέφερε ότι τα περισσότερα οχήματα από τον στόλο του Δήμου βρίσκονται εκτός λειτουργίας.  Ωστόσο στην απάντηση του, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Μανώλης Τσέρκης, ανέφερε ότι πρόκειται για λανθασμένη ενημέρωση. «Τα οχήματα του Δήμου λειτουργούν, ίσως ορισμένα να χρειάζονται την επισκευή λόγω χιλιομέτρων και υπήρχε προγραμματισμός, με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, να ταξιδέψου για την Αθήνα» Και μάλιστα έδωσε ποσοστό «Το 85% του στόλου βρίσκεται σε λειτουργία», είχε χαρακτηριστικά αναφέρει.