Έγινε η πρώτη επίσημη κίνηση για τις δημοτικές εκλογές στην Κάρπαθο 2023 - Το Δελτίο Τύπου

Έγινε η πρώτη επίσημη κίνηση για τις δημοτικές εκλογές στην Κάρπαθο 2023 - Το Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες το βράδυ, Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023, η πρώτη συνάντηση πολιτών της Καρπάθου με στόχο την διερεύνηση για το σχηματισμό παράταξης η οποία θα διεκδικήσει ψήφο στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Συγκεντρώθηκαν 35-40 άτομα οι οποίοι εξέλεξαν τριμελής προσωρινή επιτροπή και έβαλαν τις βάσεις για τη δημιουργία παράταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στα Καρπαθιακά Νέα πολύ σύντομα θα υπάρξει νέα διευρυμένη συνάντηση ώστε να αποσαφηνιστούν λεπτομέρειες, πρόσωπα και θέσεις, ώστε να υπάρξουν ανακοινώσεις που θα αφορούν τις  εκλογές.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια πρώτη, αναγνωριστική συγκέντρωση, προσήλθαν πολλοί πολίτες της καρπαθιακής κοινωνίας, με κοινά σημεία αναφοράς την ανησυχία τους για το μέλλον του τόπου μας και την ανάγκη για δημόσιο διάλογο που μέχρι σήμερα απουσιάζει από το προσκήνιο.

Διαπιστώνοντας ένα κλίμα αφωνίας και αβεβαιότητας στους κόλπους της πολιτικής δραστηριότητας, προχωρήσαμε σε μια εποικοδομητική συζήτηση, όπου αναφέραμε τους προβληματισμούς μας για τη σημερινή πραγματικότητα και θέσαμε ένα πλαίσιο αξιών, ώστε να σχηματιστεί ένα πραγματικό σύνολο με σαφή στόχο την αναγέννηση του τόπου μας σε όλα τα επίπεδα.

Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων, κρίθηκε αναγκαία η ενεργοποίηση μας, ώστε να παρουσιάσουμε στον Καρπαθιακό λαό ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα με ηθικό πρόσημο βασισμένο στην ανιδιοτέλεια, την αξιοκρατία και το σεβασμό στις συλλογικές-δημοκρατικές διαδικασίες.

Ομόφωνα τέθηκε η αναγκαιότητα απ’ όλους τους συμμετέχοντες, να συνεχιστούν οι διεργασίες, με στόχο τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης ισχυρής δημοτικής παράταξης που καμία φωνή δεν θα περισσεύει.

Τέλος, αποφασίστηκε ο ορισμός μιας προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής που θα αναλάβει:

Τη θέσπιση κοινών αρχών και αξιών πάνω στις οποίες θα τεθούν τα θεμέλια για ένα παραγωγικό και αποτελεσματικό μοντέλο διοίκησης.

Τη διεύρυνση της συλλογικής αυτής διαδικασίας ώστε να συμμετέχουν ακόμα περισσότεροι πολίτες.

Το προγραμματισμό επόμενων συναντήσεων στο παραπάνω πλαίσιο για να υπάρξει διάλογος και ενημέρωση για τη σύσταση της δημοτικής παράταξης.

4.3.2023

Δελτίο Τύπου

Εκ μέρους της τριμελούς προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής