Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Καρπάθου & Κάσου Αρχιμ. π. Επιφάνιος: "Η αήθης αυτή επίθεση δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη"

Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Καρπάθου & Κάσου Αρχιμ. π. Επιφάνιος: "Η αήθης αυτή επίθεση δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη"

Είχα έναν ενδοιασμό αν θα έπρεπε να δημοσιοποιηθεί το θέμα, αλλά από την στιγμή που είναι ανοιχτη επιστολή έχω κάθε δικαίωμα.

Κατά αρχάς η επιστολή αυτή αν κ ανοιχτή ποτέ δεν μου παραδόθηκε ή κοινοποιήθηκε σε μένα. Εγώ έλαβα γνώση από άτομα που την ενστερνίζονται και την “μοιράστηκαν” (share) στο facebook.

Πρόκειται για μια προσβλητική επιστολή πρώτον προς το οικουμενικό πατριαρχείο το οποίο στη ετήσια επετηρίδα του αναφέρει τον εν λόγω Ναό ως ” Ιερά Μονή κυρά Παναγίας Καρπάθου”,

 δεύτερον προς το πρόσωπο του οικείου Μητροπολίτου ο οποίος προ μηνών το επισήμανε ότι πρόκειται περί Ιεράς Μονής, τρίτον προς ένα ολόκληρο χωριό (Βωλαδα) το οποίο ειρωνικά αποκαλεί “μικρό χωριό” και τέλος άκρως υβριστική επιστολή προς το πρόσωπο ενός ιερωμενου (αμφισβήτηση το “άξιον γενέσθαι ιερεύς ” ), ο οίκος τυγχάνει τα είναι και Πρωτοσύγκελλος της ιεράς Μητροπόλεως (άρα αμφισβήτηση των κριτηρίων βάσει των οποίων ο μητροπολίτης τον κατέστησε πρωτοσύγκελλο).

Επειδή η αήθης αυτή επίθεση δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη, με την συγκατάθεση του μητροπολίτη θα προσφύγω στη δικαιοσύνη. Και φυσικά τους συγχωρώ αλλά με κάποιον τρόπο πρέπει να σταματήσει αυτή η οργανωμένη επίθεση προς ένα χωριό και ένα πρόσωπο με το οποίο ποτέ δεν ήρθαν σε κάποιο διάλογο ώστε να λυθούν τυχόν προβλήματα, αλλά πάντα παρασκηνιακά κινούμενοι μπροσπαθουν να σπειλώσουν το πρόσωπο του.

Επιφυλάσσομαι δε εν ευθέτω χρόνω να μιλήσω για όλα και όλους.