Με πρωτοβουλίες ιδιωτών συνεχίζει η βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην επαρχιακή οδό Όλυμπος-Διαφάνι Καρπάθου

Με πρωτοβουλίες ιδιωτών συνεχίζει η βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην επαρχιακή οδό Όλυμπος-Διαφάνι Καρπάθου

Η προσπάθεια που ξεκίνησε πρόσφατα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Περιφερειακή Αμαξιτή Οδό της Ολύμπου με τη πρωτοβουλία ιδιωτών, συνεχίζεται και στον Επαρχιακό Δρόμο Ολύμπου Διαφανίου Καρπάθου.

Πιο συγκεκριμένα με πρωτοβουλία του συμπατριώτη μας Ντίνου Βασ. Λιορεΐση αγοράστηκαν με χρήματα που κατατέθηκαν αντί στεφάνου στη μνήμη του πατέρα του αείμνηστου Βασιλείου Ιωάν. Λιορεΐση και στάλθηκαν από τον Πειραιά πέντε (5) Κάτοπτρα Κυκλοφορίας με προορισμό την τοποθέτηση τους σε επικίνδυνα σημεία της συγκεκριμένης οδικής διαδρομής.

Ας σημειωθεί ότι το κόσμος αγοράς και αποστολής ανήλθε στα 300. Τα Κάτοπτρα παρελήφθησαν από τον ενεργό συμπολίτη μας Μανώλη Ηλ. Λιορεΐση με ευθύνη του οποίου τοποθετήθηκαν στα ακόλουθα σημεία: 

α. Στις τρεις (3) κλειστές και επικίνδυνες στροφές της Κυμαρέας, όπου ειδικά τους θερινούς μήνες ο κίνδυνος οδικού ατυχήματος παραμονεύει!   

β. Στη χωρίς ορατότητα στροφή της Πέρα Παναΐας και                                                        

γ. Στη συμβολή της Επαρχιακής Οδού Ολύμπου Διαφανίου και της Αγροτικής Οδού της Αυλώνας. 

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο Μανώλης Ηλ. Λιορεΐσης συμμετείχε ανιδιοτελώς, ενεργά και με προσωπική εργασία στην τοποθέτηση των κατόπτρων, που πραγματοποιήθηκε στα προαναφερθέντα σημεία από τον τεχνίτη Νίκο Μιχ. Λεντάκη. Υπογραμμίζεται επιπλέον ότι το κόστος των σχετικών εργασιών καλύφθηκε με χορηγία του ιδίου ύψους 110     

Τα οικοδομικά υλικά που χρειάστηκαν για τις εργασίες παραχωρήθηκαν δωρεάν, για δεύτερη φορά από το συμπατριώτη μας Εργολάβο Δημοσίων Έργων Νίκο Ιωάν. Λεντάκη, ενώ όσα απ΄ αυτά περισσέψουν θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση ορισμένων σημείων της Αγροτικής Οδού της Αυλώνας.   

Ας ελπίσουμε πατριωτικές κινήσεις, όπως αυτές, να παραδειγματίσουν και άλλους συμπατριώτες μας.

Photo_1: Εκσκαφή από τον Νίκο Μ. Λεντάκη στη στροφή της Πέρα Παναΐας.
Photo_2: Εκσκαφή από τον Μανώλη Ηλ. Λιορεΐση στην Πέρα Παναΐα.
Photo_3: Το κάτοπτρο που στήθηκε στην Πέρα Παναΐα.
Photo_4: Τοποθέτηση πινακίδας οδοσήμανσης σε συνδυασμό με το κάτοπτρο κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Ολύμπου – Διαφανίου & Αυλώνας από τον Νίκο Μιχ. Λεντάκη.
Photo_5: Το κάτοπτρο τοποθετημένο στο τρίστρατο Ολύμπου – Διαφανίου & Αυλώνας.
Photo_6: Προκαταρκτικές εργασίες στη στροφή της Κυμαρέας.

6.10.2023

Καρπαθιακά Νέα