Ναυάγιο με το ψήφισμα του Δήμου Καρπάθου για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες;

Ναυάγιο με το ψήφισμα του Δήμου Καρπάθου για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες;

Έχουν περάσει 3 βδομάδες από το δημοτικό συμβούλιο το οποίο αποφάσισε να στείλει επιστολή-ψήφισμα στο υπ. Ναυτιλίας, κ. Πλακιωτάκη, με θέμα τις ακτοπλοϊκές γραμμές και τη βελτίωση τους, όμως δεν φαίνεται ο Δήμος Καρπάθου να έχει κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση ως οφείλει.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Μανωλάκης, κρατά στα χέρια του 3 διαφορετικές επιστολές του δημάρχου κι όπως εξηγεί στα Καρπαθιακά Νέα « ο κ. Νισύριος μας κορόιδεψε. Δεν υπήρχε καμιά πρόσφατη επιστολή, εκ των υστέρων παρουσίασε μια επιστολή από το 2019. Δεν γίνεται άλλα να λέμε στο δημοτικό συμβούλιο κι έπειτα να κάνουμε άλλα».

Ο δήμαρχος Καρπάθου, από την άλλη, στέλνει επιστολή μαζί με τον δήμαρχο Κάσου, κ. Ερωτόκριτο, στον υπουργό κ. Πλακιωτάκη! Ενώ η Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου έχει κινηθεί από τον Οκτώβριο 2021 με δική της επιστολή.

Θα περιμένουμε στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου να το θέμα να έρθει στην επιφάνεια. Να εξηγήσουν στους δημοτικούς συμβούλους τα δεδομένα κι έτσι να μάθει η κοινωνία του νησιού τι γίνεται μ΄αυτό το θέμα που θα έπρεπε να προβληματίσει πολύ περισσότερο.

Τέλος να αναφέρουμε  ότι αν και έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για να ξεκινά από το Ηράκλειο το επιδοτούμενο καλοκαιρινό δρομολόγιο Σητείας-Κάσο-Κάρπαθο-Ρόδο, με το ταχύπλοο, δεν υπήρξαν θετικά αποτελέσματα.