Ψήφισμα γιοκ στην Κάρπαθο! Θα καλέσουν τον Πλακιωτάκη σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

Ψήφισμα γιοκ στην Κάρπαθο! Θα καλέσουν τον Πλακιωτάκη σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Καρπάθου δεν έβγαλε ούτε καν ένα ήπιο ψήφισμα η έστω μια ανακοίνωση για τις ανακολουθίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής περί αναβαθμισεως της ακτοπλοϊκής γραμμής της Κασοκαρπαθίας.

Πολλές ώρες συζήτηση στην προ ημερήσια διάταξη που ωστόσο δεν οδήγησαν σε μια κοινή άποψη τους 15 δημοτικούς συμβούλους που ήταν παρόντες στην τακτική συνεδρίαση 25ης Οκτωβρίου 2022. Βέβαια ερωτηματικά προκάλεσε στον Πρόεδρο κ. Μανωλάκη, όπως ανέφερε στη συνεδρίαση, η πρόταση ψηφίσματος της δημοτικής αρχής. Όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Μανωλάκης μήπως το ψήφισμα ήρθε σταλμένο από κάπου εκτός Καρπάθου;

Κι είναι αληθινή απορία, ένα τόσο σοβαρό θέμα έπρεπε να δοθεί σε χαρτί λίγο πριν ξεκινήσει η Συνεδρίαση; δηλαδή δεν μπορούσε να σταλεί με εμαιλ κάποιες ώρες νωρίτερα ώστε να το μελετήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι; Όσο για την εισαγωγική ομιλία του Δημάρχου, δεν έχουμε να πούμε κάτι! Ακόμη μια φορά ακούσαμε ότι είναι μετανάστης που αγαπά το νησί του. Α, την Άνοιξη του 2023 θα κάνει τον απολογισμό των έργων του!

Ακούσαμε πολλά για το ακτοπλοϊκό θέμα. Κρατάμε τις απόψεις που αναφέρθηκαν στο “εφικτό”! Τι θα πει εφικτό στην εσχατιά του Αιγαίου; Το “εφικτό” είναι το ΠΡΕΒΕΛΗΣ για την Κασοκαρπαθία;

Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι υποστήριξαν ότι χρειάζονται δυναμικές κινήσεις, όπως αυτές που ήδη ξεκίνησε ο Δήμος Ηρωικής Κάσου, όμως ακόμη και αυτοί δεν διεκδίκησαν με σθένος την έκδοση Ψηφίσματος! Και κάπως έτσι ο Δήμος Καρπάθου ούτε για τα μάτια του κόσμου δεν έβγαλε ανακοίνωση για το ακτοπλοϊκό!

Σύμφωνα με πληροφορίες των Καρπαθιακών Νέων, ο κ. Μανωλάκης θα στείλει σήμερα αίτημα στον υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη να κατέβει στην Κάρπαθο και σε ανοιχτή συνεδρίαση με όλους τους φορείς, Δήμο, Επαρχείο και κοινωνικές ομάδες, να υποσχεθεί ότι θα φροντίσει να υπάρξει σύγχρονο πλοίο για την Κάρπαθο!

Για το τέλος αφήνω μια δυο μικρές λεπτομέρειες:

88.000 ευρώ, κοστίζει το δρομολόγιο για την Κασοκαρπαθία με το ΠΡΕΒΕΛΗΣ, όπως υπογράφτηκε στις 25.10.2022. Τα χρήματα είναι αρκετά και θα είναι δύσκολο μέσα στο χειμώνα να δούμε μεγάλες αλλαγές δίχως ίχνος πίεσης από την Κάρπαθο. Επίσης κρατάμε ότι την υπόθεση χειρίζεται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρπάθου, ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας, ο κ. Γεραπετρίτης, στον οποίο χρεώνεται ότι καλό γίνεται στην Κάρπαθο!

Τέλος μια απορία, που είναι οι ευθύνες του υπουργείου Ναυτιλίας για τα καλοκαιρινά μεγάλα παχιά λόγια; Με τους βουλευτές της Ν.Δ. Δωδεκανήσου αλλά και τον δήμο Καρπάθου να ακολουθεί και όλοι μαζί να χειροκροτούν και να υπόσχονται δρομολόγιο 13 ωρών για την Κάρπαθο με σύγχρονο πλοίο;

Το ψήφισμα λοιπόν δεν έχει να κάνει με την τέχνη του εφικτού αλλά με την τέχνη της αλήθειας κι αυτή την απέφυγε ο Δήμος Καρπάθου.

26.10.2022

Καρπαθιακά Νέα