Στη Ρόδο κατέπλευσε με ασφάλεια το πλοίο που είχε κινδυνέψει ν. της Καρπάθου

Στη Ρόδο κατέπλευσε με ασφάλεια το πλοίο που είχε κινδυνέψει ν. της Καρπάθου

Μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ρόδου και Καρπάθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για μετατόπιση φορτίου Φ/Γ πλοίου «EVLOGIA» σημαίας Τανζανίας, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Καρπάθου με έντεκα (11) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για το σημείο έσπευσαν τρία (03) περιπολικά σκάφη, όπου εντόπισαν το εν λόγω Φ/Γ πλοίο. Εν συνεχεία, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το «EVLOGIA» με τη συνοδεία των ανωτέρω περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο ν. Ρόδου. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ υφίσταται ελεγχόμενη συγκέντρωση υδάτων σε τρεις (03) δεξαμενές έρματος.

Από την Λιμενική Αρχή Ρόδου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «EVLOGIA», μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ πρόκειται να επιθεωρηθεί από επαγγελματία δύτη.

27.5.2023

πηγή www.rodiaki.gr