Αυτό το Πάσχα ας σηματοδοτήσει μια νέα αρχή. Να νικήσει η ζωή, η αγάπη και η ελπίδα

Αυτό το Πάσχα ας σηματοδοτήσει μια νέα αρχή. Να νικήσει η ζωή, η αγάπη και η ελπίδα

«Λάμπουν λαμπάδες.

Λαμπρή. Σε κάθε χέρι

Φυτρώνει ένα φως» (Ν. Σιδέρης)

Το Αναστάσιμο μήνυμα της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας συμβολίζει τη νίκη της ζωής, τη νίκη του φωτός, τη νίκη της δικαιοσύνης, τη νίκη της αγάπης. Συμβολίζει όσα έχουμε τόσο ανάγκη σε μια εποχή πολλαπλών κρίσεων και μας δίνει δύναμη και ελπίδα για να συνεχίσουμε τους αγώνες μας για προσωπική και συλλογική ευημερία.

Τη φετινή χρονιά, ανάμεσα σε άλλες δυσκολίες, επισκιάζει ο πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη και γεννά το δράμα της απώλειας και της προσφυγιάς. Οι σκέψεις μας φέτος ας είναι σε όσους δοκιμάζονται και ας ευχηθούμε το φως της Αναστάσεως να σημάνει την Ειρήνη.

Θέλω να ευχηθώ από καρδιάς Χρόνια Πολλά και καλό Πάσχα σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Χρόνια πολλά στους ανθρώπους των νησιών μας, της θάλασσας και της καθημερινής βιοπάλης. Στους συμπολίτες μας που αγωνιούν για την καθημερινή τους οικονομική επιβίωση, στους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους εποχικούς, των πενιχρών μισθών και των εξοντωτικών ωραρίων. Στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, στους υγειονομικούς, στους ασθενείς και τους αδύναμους.

Αυτό το Πάσχα ας σηματοδοτήσει την Ανάσταση, όπως την επιθυμεί ο καθένας και η καθεμιά, την φωτεινή διέξοδο και την αναγέννηση προς τα όνειρά μας. Ας μπολιάσει την ελπίδα για ένα αύριο προόδου, ενότητας, πολιτικής αλλαγής και δημιουργίας.

Πολλές ευχές για υγεία, ειρήνη και δύναμη για μια νέα αρχή!​

Νεκτάριος Σαντορινιό

Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ