Νέος κύκλος εγγραφών στα σεμινάρια Υγειονομικών Πρωτοκόλλων 2021 για Τουριστικές Επιχειρήσεις από το ΚΕΚ Γεννηματάς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Νέος κύκλος εγγραφών στα σεμινάρια Υγειονομικών Πρωτοκόλλων 2021 για Τουριστικές Επιχειρήσεις από το ΚΕΚ Γεννηματάς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Η φόρμα εγγραφών ανοίγει ξανά για Νέο Κύκλο Αιτήσεων από Πέμπτη 13 Μαΐου και μέχρι Τετάρτη 19 Μαΐου 13:00
Ήδη 10.256 εργαζόμενοι, επαγγελματίες και ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης για την ασφαλή λειτουργία του εργασιακού τους χώρου και επιθυμώντας να ενημερωθούν να καταρτιστούν και να επανακαταρτιστούν για τα νέα επικαιροποιημένα Υγειονομικά Πρωτόκολλα έχουν ήδη εγγραφεί στον πρώτο κύκλο των δωρεάν σεμιναρίων. Οι εκπαιδεύσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 14 Μαΐου ώστε με το άνοιγμα της τουριστικής σαιζόν, το Νότιο Αιγαίο να είναι έτοιμο να υποδεχθεί με ασφάλεια τους επισκέπτες του.
Τα σεμινάρια παρέχονται δωρεάν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσω του αυτοδιοικητικού Κ.Ε.Κ. Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, στο πλαίσιο των έργων «Δράσεις Ενημέρωσης, Επιμόρφωσης και Κατάρτισης στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες».
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι, από τα νησιά των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, από όλα τα επαγγέλματα του ευρύτερου τουριστικού κλάδου μπορούν στην ιστοσελίδα www.katartisi-pnai.gr να δηλώσουν συμμετοχή παρακολούθησης στα σεμινάρια τηλεκατάρτισης πάνω στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα και τα ισχύοντα μέτρα για την covid-19.
Τα προγράμματα των σεμιναρίων θα καλύψουν πλήρως τα Πρωτόκολλα του τουριστικού κλάδου συνολικά και των επιχειρήσεων, υπό τις εξής βασικές κατηγορίες:
1. Ξενοδοχειακός Κλάδος / Τουριστικά Καταλύματα
2. Τουριστικά Γραφεία – Λεωφορεία/ Ενοικιαζόμενα Οχήματα/ Ημερόπλοια / Σκάφη Αναψυχής
3. Λιανικό Εμπόριο Τροφίμων και Ποτών / Παροχή Υπηρεσιών Καλλωπισμού
4. Εστίαση – Επισιτιστικός Κλάδος / Εστιατόρια / Καφέ / Μπαρ
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, το Κ.Ε.Κ. παρέχει βεβαίωση παρακολούθησης σε δύο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά).
Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε κάτοικος/εργαζόμενος στις Κυκλάδες ή στα Δωδεκάνησα, ο οποίος απασχολείται στους προαναφερόμενους κλάδους, είτε έχει λάβει ανάλογη εκπαίδευση κατά το προηγούμενο έτος είτε όχι. Η συμμετοχή στην εκπαίδευση διασφαλίζει την ενημέρωση και εκπαίδευση σε ορθούς τρόπους λειτουργίας των ως άνω επιχειρήσεων με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στο μέγιστο δυνατό βαθμό από την λοίμωξη covid-19.
Ακολουθώντας τις εξελίξεις και με βάση τις νέες επιταγές επιμόρφωσης λόγω της πανδημίας, οι εξ αποστάσεως εκπαιδεύσεις θα υλοποιηθούν διαδικτυακά, μέσα από την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης του ΚΕΚ, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόσβαση στην επιμόρφωση σε όλους τους νησιώτες, άμεσα και χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.
Πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα του ΚΕΚ Γεννηματάς: