Ο Σύλλογος Εν Ελλάδι Κασίων ξεκινά κινητοποιήσεις για το ακτοπλοϊκό

Ο Σύλλογος Εν Ελλάδι Κασίων ξεκινά κινητοποιήσεις για το ακτοπλοϊκό

Ο Σύλλογος των εν Ελλάδι Κασίων σε συνεργασία με το Δήμο Ηρωικής Νήσου Κάσου, προετοιμάζει από αυτή την εβδομάδα σειρά κινητοποιήσεωνως ένδειξη διαμαρτυρίας για την εγκατάλειψη ξανά του νησιού μας, το οποίο βρίσκεται και πάλι χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κρήτη, την Κάρπαθο, τη Ρόδο και τον Πειραιά, αλλά και ως μια απέλπιδα προσπάθεια, να βρεθούν «ευήκοα ώτα» από τους αρμόδιουςμήπως και δοθεί έστω και στο και 5, μια δίκαιη λύση στο πρόβλημα των συμπατριωτών μας, των Κασιωτών. Οι κινητοποιήσεις έχουν ως εξής:

  1. Συναντήσεις του Δημάρχου Ηρωικής Νήσου Κάσου με σειρά στελεχών στα αρμόδια Υπουργεία, πρωτίστως στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
  1. Συγκεντρώσεις Κασιωτών στο εντευκτήριο του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων, -επί της οδού Γ’ Σεπτεμβρίου 56 στο β΄ όροφο-, και στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου της Ηρωικής Νήσου Κάσου ταυτόχρονα, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 9:00 π.μ., με παράλληλη τηλεοπτική και ραδιοφωνική κάλυψη από ειδησεογραφικές εκπομπές των ΜΜΕ, ώστε να δημοσιοποιηθεί το τεράστιο αυτό θέμα, ως μία ακόμα προσπάθεια ευαισθητοποίησης των εχόντων αρμοδιότητα, δυνατότητα λήψης αποφάσεων και απόδοσης λύσης!

 

  1. Αποστολή του παρόντος Δελτίου Τύπου σε όλα τα ΜΜΕ, σε όλα τα πολιτικά γραφεία των αρμόδιων Υπουργών, αλλά και σε εκείνα των βουλευτών της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.
  1. Η ένταση των κινητοποιήσεων θα συνεχίσει να αυξάνει σταδιακά έως την εξεύρεση μόνιμης λύσης στο πρόβλημα του άδικου και απάνθρωπου αποκλεισμού των νησιών της Κάσο-Καρπαθίας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων,

Ο Πρόεδρος,

Μίνoς Δ. Κομνηνός

Η Γ. Γραμματέας,

Άγγελα-Πατρούλα Ι. Γλύτση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΚΑΣΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ

ΟΔΟΣ Γ΄ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 56

ΑΘΗΝΑ 104 33

Τ: 210 88 30 606

Μ: syllogoskasion@gmail.com

W: https://kasos.weebly.com