Στην Σιμωνόπετρα ο συμπατριώτης μας Γιάννης Μπέρτος!

Στην Σιμωνόπετρα ο συμπατριώτης μας Γιάννης Μπέρτος!

Στο Άγιο Όρος και τη Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας βρίσκεται  ο συμπατριώτης μας Γιάννης Μπέρτος κι από εκεί μας στέλνει εικόνες και τις ευχές του.

Ο Γιάννης Μπέρτο, έχει σπουδάσει Οικονομικά και έχει κάνει μεταπτυχιακό από την Α.Σ.Ο.Ε.Ε. στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και το μεταπτυχιακό του έχει θέμα «Ελλάδα: Εκκλησιαστική Ιστορία και Πολιτισμός». Ο κ. Μπέρτος συχνά επαναλαμβάνει ότι το ταξίδι στο Άγιο Όρος κάθε φορά είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία προσευχής και αφιέρωσης στον Θεό. Θεωρεί μάλιστα ότι κάθε χριστιανός πρέπει να το επισκεφθεί.

Η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Σίμωνος Πέτρας, λεγόμενη και Σιμωνόπετρα είναι μία από τις είκοσι μονές του Αγίου Όρους και κατατάσσεται δέκατη τρίτη στην ιεραρχική τάξη των αθωνικών μονών.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων από τη θάλασσα πάνω σε βράχο από γρανίτη. Η μονή είναι ένα από τα τολμηρότερα οικοδομήματα της βυζαντινής μηχανικής, καθώς αποτελεί ένα επταώροφο πυργωτό κτίριο. Το Καθολικό της μονής είναι αφιερωμένο στη Γέννηση του Χριστού.

Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής είναι ο Αρχιμανδρίτης Ελισσαίος Σιμωνοπετρίτης.

26.1.2023

Καρπαθιακά Νέα