Συνάντηση Δημάρχου Καρπάθου με τους Προέδρους των Κοινοτήτων

Συνάντηση Δημάρχου Καρπάθου με τους Προέδρους των Κοινοτήτων

 

Χθες το μεσημέρι, Τρίτη 22 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Καρπάθου κ. Νισύριου με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του νησιού (από τη συνάντηση απουσίαζαν ο Πρόεδρος Βωλάδος καθώς και η Πρόεδρος της κοινότητας Πυλών).

Η συνάντηση κλείστηκε μετά από πρωτοβουλία και πρόταση των Προέδρων των κοινοτήτων την οποία ο Δήμαρχος Καρπάθου ενστερνίστηκε δίχως κουβέντα και αμέσως την οργάνωσε.

Από πληροφορίες που έχουν τα Καρπαθιακά Νέα το κλίμα ήταν εξαιρετικό με τον δήμαρχο Καρπάθου όχι μόνο να ακούει αλλά να αφουγκράζεται τις προτάσεις των Προέδρων και μάλιστα να απαιτεί καλύτερη επικοινωνία και λύση των προβλημάτων.

Σε τρία θέματα υπήρξαν και ουσιαστικές παρεμβάσεις του δημάρχου.

Καταρχήν σε ότι αφορά τα βαρέα αντικείμενα, ένα θέμα που προβλημάτισε έντονα αρκετές κοινότητες. Ο κ. Νισύριος, αφού άκουσε όλες τις απόψεις, αποφάσισε να χειριστεί το θέμα με διαφορετικό τρόπο. Μέχρι σήμερα οι δημότες έπρεπε να μεταφέρουν τα αντικείμενα αυτά στις αποθήκες του δήμου ή να περιμένουν την ημέρα που θα περάσει από την περιοχή τους το μεγάλο φορτηγό του δήμου. Αυτό αλλάζει, τον πρώτο λόγο θα έχουν οι Πρόεδροι των κοινοτήτων. Αν δηλαδή κρίνουν ότι πρέπει να υπάρχει, σε κάποιο σημείο, η καρότσα περισυλλογής και εκεί να αφήνουν οι δημότες τα άχρηστα αντικείμενα, θα μπορούν να το πράξουν. Ακόμη ένα θέμα που μαθαίνουμε ότι συζητήθηκε είναι η δυνατότητα που δίνει ο νόμος στον δήμαρχο να προχωρά σε απευθείας αναθέσεις της τάξεως των 30.000 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση συζητήθηκε και συμφωνήθηκε να κάνουν ολοκληρωμένες προτάσεις, για έργα μικρής κλίμακος. Tο κάθε χωριό να παρουσιάζει αυτές τις προτάσεις και στη συνέχεια ο δήμαρχος θα δίνει το πράσινο φως ώστε η κάθε περιοχή να λύνει ευκολότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Τέλος ακόμη ένα θέμα που απασχολούσε τις τοπικές κοινότητες φαίνεται πως προχωρά για λύση. Σε ότι αφορά τις επισκευές σε ύδρευση-αποχέτευση και ηλεκτροφωτισμό, ο δήμαρχος συμφώνησε να υπάρξει μια συμφέρουσα για τον δήμο συμφωνία με ιδιώτη, έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα των βλαβών με σχετική αμεσότητα και να μην χρονίζουν ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη.

Ομολογουμένως ήταν μια επιτυχημένη συζήτηση που κράτησε δυο ώρες με τον δήμαρχο Καρπάθου πρόθυμο να ακούσει τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων. Απομένει να δούμε αποτελέσματα και τις πράξεις.

Μανώλης Δημελλάς για τα Καρπαθιακά Νέα