Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Δ/ντα Σύμβουλο του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), κ. Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη για την παραχώρηση δημόσιων ακινήτων για κοινωφελείς σκοπούς

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Δ/ντα Σύμβουλο του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), κ. Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη για την παραχώρηση δημόσιων ακινήτων για κοινωφελείς σκοπούς

Συνάντηση εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), κ. Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη, είχε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, σχετικά με την αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου στα Δωδεκάνησα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα, ο Μάνος Κόνσολας αναφέρθηκε σε δημόσια ακίνητα που παραμένουν αναξιοποίητα ή έχουν παραδοθεί στη φθορά του χρόνου, τονίζοντας ότι: «από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση ή πρόταση αξιοποίησης, θα πρέπει να εξετάζονται άλλες εναλλακτικές λύσεις και συγκεκριμένα οι προτάσεις  της αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων».

Ο κ. Κόνσολας έθεσε τα ακόλουθα ζητήματα:

– Άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη δημιουργία Πανορθοδόξου Κέντρου, αλλά και για την ανέγερση του νέου Ναού του Πολιούχου της Ρόδου, Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, στο ακίνητο της πρώην Νομαρχιακής Έπαυλης στη Ρόδο.

– Παραχώρηση των κτιρίων του πρώην στρατολογικού γραφείου Ρόδου και του  πρώην σανατορίου της Αγίας Ελεούσας, στο Δήμο Ρόδου. Τα δύο αυτά κτίρια έχουν παραδοθεί στη φθορά του χρόνου.

– Παραχώρηση ακινήτου του έκτασης 70.000 τ.μ στην παραλία της Κω, στο οποίο βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου, στον Δήμο Κω. Για το συγκεκριμένο ακίνητο υπάρχει μελέτη αξιοποίησης από το ΤΕΕ.

– Παραχώρηση του κτιρίου  που στέγαζε την 80η ΑΔΤΕ στην παραλία της Κω στον Δήμο, προκειμένου να αξιοποιηθεί για πολιτιστικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

Ο κ. Κόνσολας ζήτησε, επίσης, στοιχεία για τα δημόσια ακίνητα στα Δωδεκάνησα, για τα οποία το Υπερταμείο ή οι θυγατρικές του, προχώρησαν ή πρόκειται να προχωρήσουν σε διαγωνισμούς για την πώληση ή την μακροχρόνια εκμίσθωσή τους και ενημέρωση για τα  έσοδα που έχουν προκύψει από αυτά.

Παράλληλα, ζήτησε να υποδειχθούν ακίνητα  που παραμένουν ανενεργά και δεν εντάσσονται στον σχεδιασμό αξιοποίησης του Υπερταμείου ή των θυγατρικών του, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή νέων δικαστικών μεγάρων σε Ρόδο και Κω μέσω ΣΔΙΤ, όπως έχει γίνει και για άλλες περιοχές στην Ελλάδα.

Ο κ. Δημητριάδης δεσμεύθηκε να εξετάσει τα θέματα που έθεσε ο κ. Κόνσολας, σημειώνοντας ότι πρόθεση του Υπερταμείου είναι να επιταχυνθεί το πλάνο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, δημιουργώντας επιπρόσθετη αξία για την οικονομία, το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία.