Νέα από τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Ολύμπου - Διαφανίου Καρπάθου "ΠΟΡΘΜΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ"

Νέα από τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Ολύμπου - Διαφανίου Καρπάθου "ΠΟΡΘΜΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ"

Πραγματοποιήθηκε με αξιοσημείωτη επιτυχία την Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2021, στο Διαφάνι η καθορισμένη από το Δ.Σ. του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ολύμπου – Διαφανίου Καρπάθου “ΠΟΡΘΜΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ” άτυπη προπαρασκευαστική Γενική Συνέλευση για την ενημέρωση των συναδέλφων του οικισμού και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη μελλοντική δράση του Συνδέσμου.

Η συνάντηση των μελών έλαβε χώρα στην αίθουσα του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δωδεκανήσου, ύστερα από την πρόθυμη παραχώρησή της από την Πρόεδρό του Δρ. Χαρά Καργιολάκη.

Εκτός των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής παραβρέθηκαν τουριστικοί επιχειρηματίες που δραστηριοιούνται επιτυχημένα εδώ και χρόνια στον οικισμό, όπως οι κ.κ. Βασίλης Μιχ. Μπαλασκάς, Μανώλης Ηλ. Λιορεΐσης, Ηλίας Βασ. Παπαηλίας, Ρούλα Χουβαρδά – Παπαβασίλη κ.α.

Απ’ όλους τους παρευρεθέντες τέθηκαν επί τάπητος ζητήμα που απασχολούν διαχρονικά τον κλάδο και απαιτούν την άμεση αντιμετώπισή τους. Πιο συγκεκριμένα τέθηκαν τα ακόλουθα ζητήματα:

 1. Ο εμπεριστατωμένος έλεγχος της νομιμότητας των ήδη εγγεγραμμένων Μελών του Συνδέσμου αλλά και των υπολοίπων δραστηριοποιούμενων στον τουριστικό κλάδο επιχειρηματιών και η παρότρυνση, σε πρώτη φάση, όσων στερούνται νόμιμης άδειας λειτουργίας να τακτοποιήσουν σε εύλογο χρόνο τις εκκρεμότητές τους απέναντι στις αρμόδιες αρχές (Μανώλης Ηλ. Λιορεΐσης)
 2. Η συμμετοχή του Συνδέσμου σε Εθνικές και Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις και η αντιπροσώπευση του από πρόσωπα με δυνατότητες προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος (Βασίλης Μιχ. Μπαλασκάς).
 3. Η ενεργή συμμετοχή των επιχειρηματιών στη βελτίωση της εικόνας των χωριών μας, τόσο μέσω εθελοντικής εργασίας, όσο και μέσω οικονομικής συνεισφοράς στις αναλαμβανόμενες πρωτοβουλίες (Ηλίας Βασ. Παπαηλίας).
 4. Η επιβεβλημένη δραστηριοποίηση του Συνδέσμου στο πλαίσιο της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Καρπάθου (Ρούλα Χουβαρδά-Παπαβασίλη).
 5. Η μεθοδική συνεργασία με τα τουριστικά πρακτορεία για τη διάθεση πακέτων που θα περιλαμβάνουν διαμονή σε Όλυμπο και Διαφάνι (Μανώλης Ηλ. Λιορεΐσης).
 6. Συνδυασμός των επισκέψεων των ημεροπλοίων στη Σαρία με στάση στο Διαφάνι (Ηλίας Βασ. Παπαηλίας).
 7. Διαγράμμιση των χώρων στάθμευσης του οικισμού για το εύρυθμο παρκάρισμα των αυτοκινήτων ντόπιων και επισκεπτών (Ρούλα Χουβαρδά-Παπαβασίλη).
 8. Το κλείσιμο της παραλιακής οδού του Διαφανιού σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι ήδη ληφθείσες σχετικές αποφάσεις. (Μανώλης Ηλ. Λιορεΐσης).
 9. Ο περιορισμός των “οδηγών” των γκρουπ των τουριστών στα προβλεπόμενα καθήκοντά τους, που δεν περιλαμβάνουν ξεναγήσεις (Ρούλα Χουβαρδά-Παπαβασίλη).

Από πλευράς των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αναλύθηκαν οι βασικές στοχεύσεις του πρώτου χρόνου της θητείας του νεοεκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου:

 1. Εξεύρεση ευπρεπούς κτιρίου για τη στέγαση των γραφείων του Συνδέσμου και εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για την εύρυθμη λειτουργία του μέσω χορηγιών.
 2. Αντιπροσώπευση του Συνδέσμου στη νέα σύνθεση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Καρπάθου με μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου.
 3. Κατασκευή κατάλληλης πληροφοριακής ιστοσελίδας για την τουριστική προβολή του τόπου μας και των επιχειρήσεων των Μελών του Συνδέσμου.
 4. Λειτουργία χώρου ενημέρωσης (τουριστικό κιόσκι) των επισκεπτών σε Όλυμπο και Διαφάνι.
 5. Συνεργασία με το Δήμο Καρπάθου για τον έγκαιρο ευπρεπισμό των χωριών μας (πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου).

 Όλα τα θέματα που συζητήθηκαν στην ενδιαφέρουσα αυτή συνάντηση θα απασχολήσουν τη Γενική Συνέλευση Προγραμματισμού του Συνδέσμου που θα συνέλθει σε συνεδρίαση την Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021, στην Εκκλησιαστική αίθουσα Ολύμπου, και ώρα 7:30μ.μ.