Συνεδριάζει η Κοινότητα Μενετών. Τι γίνεται με το "Ρήγειον";

Συνεδριάζει η Κοινότητα Μενετών. Τι γίνεται με το "Ρήγειον";

 

Την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021, συνεδριάζει η Τοπκή Κοινότητα Μενετών. Πέρασαν 11 μήνες από την απόφαση που πήρε για τη συντήρηση και τη φροντίδα του πρώην δημοτικού σχολείου και μέχρι σήμερα δεν είδαμε να αλλάζει κάτι.

Να θυμίσουμε ότι το «Ρήγειον», το τριώροφο δημοτικό σχολείο βρίσκεται στον Ιστορικό Βράχο των Μενετών. Ένα κτήριο που σήμερα βρίσκεται σε μερική αχρηστία και σε κίνδυνο.

Οι πέντε αίθουσες, μετά το κλείσιμο του σχολείου, δόθηκαν σε φορείς του χωριού (πολιτιστικός σύλλογος, ινστιτούτο λαϊκού πολιτισμού)

ενώ υπάρχει και η αίθουσα τελετών, που είχε χρήση για παρουσιάσεις, προβολές και τυχόν θεατρικές παραστάσεις.

Ωστόσο για τις ανάγκες στέγασης του Γυμνασίου Πηγαδίων, ο Δήμος ξαναπήρε κάποιες από τις αίθουσες και μάλιστα ξόδεψε χρήματα για να τις χωρίσει με γυψοσανίδες. Όμως το κτήριο τελικά κρίθηκε ακατάλληλο και δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει. Έτσι η ιδέα της μεταφοράς του Γυμνασίου στις Μενετές τελικά εγκαταλείφθηκε. Οι γυψοσανίδες παραμένουν και χωρίζουν τις αίθουσες. Οι εξωτερικοί σοβάδες πέφτουν και αποκαλύπτουν τα σίδερα του οπλισμού.

Το ιστορικό τριώροφο κτήριο, που χτίστηκε με τους κόπους και τις θυσίες των μεταναστών της Αμερικής, σήμερα κινδυνεύει. Το σχολείο χρειάζεται στατική μελέτη, συντήρηση και φροντίδα.