Ο ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου γράφει για το Νοσοκομείο της Καρπάθου

Ο ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου γράφει για το Νοσοκομείο της Καρπάθου

πηγή Avgi.gr

Χωρίς νοσοκομειακούς γιατρούς, με αριθμό γιατρών που ανακοινώθηκαν και συμπεριελάμβανε, επικουρικούς και αγροτικούς του Κέντρου Υγείας που με διαπιστωτική πράξη μεταφέρθηκαν στο κτίριο του Νοσοκομείου με ότι αυτό συνεπάγεται για τις υπηρεσίες παροχής υγείας σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου

Με αφορμή τη μεταφορά του Κέντρου Υγείας Καρπάθου στο κτίριο του νέου νοσοκομείου Καρπάθου, η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου σχολιάζει τα εξής:

Κανείς  Καρπάθιος δεν πρέπει να ξεχνά ποιων ιδέα ήταν η δημιουργία του Νοσοκομείου, ποιος παραχώρησε την έκταση, ποιος ενέταξε το έργο σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, ποιος χρηματοδότησε το έργο και ποιος υλοποίησε τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό.

Κανείς όμως από όλους αυτούς τους συντελεστές του υπερσύγχρονου νοσοκομείου αλλά ούτε και κανείς Καρπάθιος δεν οραματίστηκε τη λειτουργία του:

– Χωρίς νοσοκομειακούς γιατρούς, με αριθμό γιατρών που ανακοινώθηκαν και συμπεριελάμβανε, επικουρικούς και αγροτικούς του Κέντρου Υγείας που με διαπιστωτική πράξη μεταφέρθηκαν στο κτίριο του Νοσοκομείου με ότι αυτό συνεπάγεται για τις υπηρεσίες παροχής υγείας. Για τις άγονες προκηρύξεις γιατρών η ΟΜ Καρπάθου έχει προτείνει στην αρμόδια επιτροπή επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσωπούμενη από τον γιατρό συμπατριώτη μας Γιώργο Αναστασιάδη, τη θέσπιση διοικητικών, επιστημονικών και οικονομικών κινήτρων.

– Χωρίς Διοικητή με προσωρινό Διοικητή το Διοικητή του νοσοκομείου Ρόδου, μια και ανεστάλη ο διορισμός του Διοικητή που είχε επιλεγεί με αξιοκρατικά κριτήρια τον Απρίλιο του 2019.

– Χωρίς προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο, χωρίς μηχανοργάνωση.

– Χωρίς οδικό κόμβο, απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία του Νοσοκομείου βάσει του Νόμου περί κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ούτε καν φωτισμού και σήμανσης στον κεντρικό δρόμο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οδική ασφάλεια.

Αντί όλων αυτών, οι κυβερνώντες της ΝΔ έκαναν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά. Ενώ από τον Οκτώβριο του 2019 είχαν προκηρύξει τη θέση του Προέδρου του Κέντρου υγείας, τον οποίο ποτέ δεν επέλεξαν, εντός της καραντίνας της πανδημίας σε προκήρυξη επικουρικού, μη ιατρικού, προσωπικού για όλη την επικράτεια για δομές υγείας, χωρίς καμιά προοπτική λειτουργίας του νοσοκομείου Καρπάθου, προσλήφθηκαν 23 άτομα.

Σε αυτές, σχεδόν οι μισές προσλήψεις είναι από 5 οικογένειες και έχουν σχέση πρώτου βαθμού συγγένειας, η οποία προκαλεί τουλάχιστον ερωτηματικά για τη διαφάνεια της διαδικασίας από την πλευρά της κυβέρνησης. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό κύριοι της ΝΔ;

Ο Δήμος θα πρέπει να στηρίξει τις αποφάσεις που λαμβάνει και όχι με δελτία τύπου να τις ακυρώνει όπως έκανε με το Νοσοκομείο και τη λειτουργία του, γιατί μόνο έτσι εκφράζει το κοινό αίσθημα και όχι την οποιαδήποτε κυβερνητική απόφαση.

Ως προς τη μονάδα τεχνητού νεφρού και αξονικού τομογράφου καλό είναι να ενημερωθούν οι δημοτικοί άρχοντες  του τόπου μας από το οργανόγραμμα  που είναι νόμος του κράτους από τον Απρίλη του 2019 και όχι να επαίρονται ¨κατόπιν ενεργειών τους¨.

Τέλος για να σταματήσουν τα fake News περί εγκαινίων από την προηγούμενη κυβέρνηση, επισημαίνουμε ότι το κλιμάκιο που επισκέφτηκε το νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2019 με τον Υφυπουργό Υγείας, τον Διοικητή της 2ης ΥπΕ, τον υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ και τον βουλευτή Δωδεκανήσου και Αν. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, παρουσία και του εκπροσώπου της INTRAKAT, είχε σκοπό την επιθεώρηση των έργων, την εγκατάσταση εξοπλισμού, την επισήμανση των ελλείψεων και ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.

Θα μπορούσαμε να κάνουμε ότι κάνουν τώρα αυτοί για κάποιους ψήφους, αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι.