Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας και Αστυνομίας με επιχειρηματίες κέντρων διασκέδασης στην Κάρπαθο

Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας και Αστυνομίας με επιχειρηματίες κέντρων διασκέδασης στην Κάρπαθο

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 25 Αυγούστου,  στον Δήμο Καρπάθου σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε η Πολιτική Προστασία με επτά επιχειρηματίες, οι οποίοι διατηρούν κέντρα διασκεδάσεων στο νησί (είχαν προσκληθεί 8).

Στην σύσκεψη, εκτός του κ. Γιάννη Λαχανά, ως γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Καρπάθου, συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Καρπάθου, κ. Ιωάννης Νισύριος και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, Υπαστυνόμος Α, κ. Κωσταντίνος Πολυδωρόπουλος.

Η συνάντηση, που ας σημειώσουμε ότι γίνεται για πρώτη φορά, κινήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, είχε θέμα την πανδημία και τους νόμους, που πρέπει να τηρηθούν για την ασφάλεια όλων στο νησί.

Μάλιστα όπως εξήγησε ο κ. Πολυδωρόπουλος, πρόθεση της Αστυνομίας δεν είναι να επιβάλει πρόστιμα, αλλά το ΦΕΚ είναι πολύ αυστηρό, δεν αφήνει και δεν πρέπει να υπάρχουν σε αυτό το θέμα περιθώρια, ούτε αμφισβητίσεις.

Οι επιχειρηματίες συμφώνησαν ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ιδιαίτερα μάλιστα αυτή την περίοδο, που τα κρούσματα στο νησί δείχνουν αυξητική τάση και δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια. Ωστόσο δικαίως επισήμαναν τις κοινωνικές εκδηλώσεις, τα πάρτυ, τους γάμους, τις βαπτίσεις. Ακόμη και στα πανηγύρια, που γίνονται στην Κάρπαθο μέχρι σήμερα, η κατάσταση πολλές φορές δείχνει ανεξέλεγκτη.

Εντωμεταξύ στο κίτρινο επίπεδο παραμένει η Κάρπαθος στον Επιδημιολογικό Χάρτη της Ελλάδας για τον Covid 19, η ενημέρωση του οποίου έγινε σήμερα και έχει ημερομηνία αναφοράς 24 Αυγούστου 2021. Υπενθυμίζεται ότι ο χάρτης επικαιροποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την ομάδα των επιδημιολόγων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Στον χάρτη αναφέρεται ότι τάση κρουσμάτων στο νησί είναι αυξητική:
Εμβολιαστική κάλυψη (τουλαχ.1η δόση): 63.45%* – 58.63%**
Ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί: 59.53%* – 56.54%**
Δείκτης θετικότητας ελέγχων: 3.50%
7-ήμ. ΚΜΟ κρουσμάτων / 100.000 κατοίκους: 39.0
Εβδομαδιαία τάση: Ανοδική

Μανώλης Δημελλάς www.karpathiakanea.gr