Κάρπαθος. Σήμερα η σύσκεψη στο Δήμο για την επιστροφή των ξένων επισκεπτών

Κάρπαθος. Σήμερα η σύσκεψη στο Δήμο για την επιστροφή των ξένων επισκεπτών

 

Σήμερα, Πέμπτη 6 Μαϊου, στις 13.00, επαναλαμβάνεται στον Δήμο Καρπάθου η σύσκεψη που συγκλήθηκε από την Πολιτική Προστασία όμως έπειτα από παραίνεση του Προέδρου των Ξενοδόχων Καρπάθου κ. Ηλία Αλεξίου.

Η συζήτηση αφορούσε την επιστροφή των ταξιδιωτών στις χώρες τους κι αυτό διότι είναι αναγκαίο να υπάρχει μοριακό τεστ 72 ώρες νωρίτερα ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι της επιστροφής.

Στην προηγούμενη σύσκεψη, εκτός από τον Δήμαρχο, κ. Νισύριο και τον κ. Ηλία Αλεξίου, συμμετείχαν η Έπαρχος κ. Νικολαϊδου, από την Πολιτική Προστασία οι Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λυριστής και ο Αντιδήμαρχος διοικητικών επιχειρηματικότητας και κοινωνικής πολιτικής Μ. Μανωλάκης. Επίσης ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρπάθου κ. Ρουμάνης, καθώς και οι 3 ιδιώτες γιατροί του νησιού.  Οι κ.κ. Μάνος Νισύριος, Αλέξανδρος Χριστοδούλου και Γιώργος Τούμα και ο υπεύθυνος προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας.

Στην σημερινή σύσκεψη εκτός από τους παραπάνω από πληροφορίες μας θα συμμετέχει και η μικροβιολόγος κα Σοφία Διακομανώλη.

Κρίσιμο θέμα αποτελεί το κατά πόσο θα είναι απαραίτητο το μοριακό τεστ ή θα καλύπτει τους ξένους και το rapid test. Μια απάντηση που πρέπει να δοθεί από την κεντρική εξουσία.