Ανταπόκριση ΕΚΑΒ....μετά από πολιτική παρέμβαση!

Ανταπόκριση ΕΚΑΒ....μετά από πολιτική παρέμβαση!
γράφει ο Θεοδόσης Μαστρομηνάς
Τι Καστελλόριζο……τι Κάρπαθος και γενικά η κατάσταση στα ακριτικά νησιά μας;;;;;
Η κατάσταση παραμένει δραματική σχετικά με την παροχή υπηρεσιών υγείας και ιδιαίτερα όσον αφορά τη αεροδιακομιδή συνανθρώπων μας στα πλησιέστερα Νοσοκομεία της Κρήτης η της Ρόδου.
Όπως ανέκαθεν…ο χαρακτηρισμός μας ως πολιτες 2ης η 3ης κατηγορίας καλά κρατεί στο νησί μας όπως και σε πολλά άλλα νησιά!!!
Εχθές, 4 Μαίου, ήταν η περίπτωση του Καστελλόριζου όπου για τρεις ημέρες περίμεναν την άφιξη του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ για σοβαρά ασθενή συνάνθρωπο μας και τελικά με παρέμβαση κάποιου κατάφεραν να έχουν την άφιξη στρατιωτικού ελικοπτέρου!!!
Σήμερα λοιπόν συνέβη στην Καρπαθο το εξής περιστατικό :
Ασθενής με καρδιακό έμφραγμα ( κατόπιν αδείας της οικογένειας του αναφέρω το όνομα του: Ηλίας Κατωγυριτης) από Κυριακή βράδυ και κατόπιν κλήσης του ΕΚΑΒ για αεροδιακομιδή σε Νοσοκομείο της Κρήτη η Ροδου από εχθές το πρωί (4/5) δεν είχε υπάρξει καμμία ανταπόκριση μέχρι σήμερα το μεσημέρι με ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει για τη ζωή του ασθενούς συμπατριώτη μας!!!
Στις 12:30, λοιπόν, και χωρίς να έχει υπάρξει ανταπόκριση του ΕΚΑΒ, αναγκάστηκα να καλέσω τον πρώην υφυπουργό Τουρισμού και βουλευτή Δωδεκανήσου, Κον Μάνο Κονσόλα, και να του ζητήσω την παρέμβαση του!!!
Προς τιμήν του, λοιπόν, πρέπει να σας γνωστοποιήσω ότι μέσα σε 3,5 ώρες λύθηκε το θέμα και η αεροδιακομιδή έγινε στις 16:45 με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ!!! Προς τιμήν, δε, του πολιτικού του γραφείου νιώθω την υποχρέωση να αναφέρω την άριστη συμπεριφορά της συνεργάτιδας του κου Κονσολα (Νίκη) που κάθε μισή ώρα με ενημέρωνε για την εξέλιξη της πορείας της παρέμβασης και της πορείας του ελικοπτέρου!!!
Ελπίζω όλα να πάνε καλά και ο συμπατριώτης μας να επιστρέψει στο νησί υγιής!!!
Δεν μπορώ , όμως, να μη χαρακτηρίσω ως Απαράδεκτη την στάση του ΕΚΑΒ σε τέτοια σοβαρά περιστατικά!!!
Δεν είναι η πρώτη φορά!!!!
Το πρόβλημα είναι διαχρονικό και ίσχυε και ισχύει με όλες τις κυβερνήσεις!!!
Είναι απαράδεκτον …εν έτει 2021…να πρέπει κάποιος να ζητά την πολιτική παρέμβαση πολιτικού προσώπου για την σωτηρία ανθρώπινης ζωής!!!
Υποτίθεται ότι έχουμε Νοσοκομείο ….αλλά χωρίς τις απαραίτητες ειδικότητες ιατρών …απλώς δεν είναι Νοσοκομείο …αλλά ένα Κέντρο Υγείας με τα διαχρονικά του προβλήματα…ένα Κέντρο Υγείας με καινούριο κτηριακό κέλυφος!!!
Συμπερασματικά και όσο ενάντια να είμαι σε τέτοιες πρακτικές …οφείλω για μια ακόμη φορά να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον συμπατριώτη μας, βουλευτή Κον Μάνο Κονσολα (και στο προσωπικό του γραφείου του) για την άμεση ανταπόκριση και παρέμβαση του!!!
Επίσης, κάνω έκκληση και σ’ αυτόν και στους άλλους βουλευτές Δωδεκανήσου να ενώσουν τις δυναμεις τους και να διεκδικήσουν την στελέχωση του Γενικου Νοσοκομείου Καρπαθου με το απαραίτητο ιατρικο προσωπικό έτσι ώστε να λειτουργήσει ως κανονικό Γενικό Νοσοκομείο και τα περισσότερα των σοβαρών περιστατικών να περιθάλπτονται και να θεραπεύονται στο νησί μας!!!
Μόνον έτσι θα μειωθούν οι αεροδιακομιδές για ελάχιστες σοβαρές περιπτώσεις .