Τα νέα από τον Σκακιστικό Όμιλο Καρπάθου, γράφει ο Ιωάννης Χαλκιάς

Τα νέα από τον Σκακιστικό Όμιλο Καρπάθου, γράφει ο Ιωάννης Χαλκιάς
Το 2018 που ιδρύθηκε ο Σκακιστικός Όμιλος, υποσχεθήκαμε αθλητές πανελλήνιας εμβέλειας και μαθητές που θα κερδίζουν μέσω του αθλητισμού μόρια για να εισάγονται στις σχολές της επιλογής τους ή ίσως ακόμη και υποτροφίες σε πανεπιστήμια της Αμερικής, όπως έχουν καταφέρει παιδιά από άλλα μέρη της Ελλάδας. 
 
Τηρώντας αυτή την υπόσχεση, το 2019 αναδεικνύεται Καρπάθιος πρωταθλητής Δωδεκανήσου και τον Σεπτέμβριο του 2020 παραδίδουμε το πρώτο πανελλήνιο μετάλλιο στην Κάρπαθο, ένα από τα ελάχιστα πανελλήνια μετάλλια που κατακτάει το νησί μας στον αθλητισμό. Βεβαίως, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι και μέσα στους προηγούμενους μήνες, μαθητές μας είχαν κατακτήσει την πρώτη και δεύτερη θέση στο διαδικτυακό πρωτάθλημα Ελλάδας-Κύπρου με την συμμετοχή 700 αθλητών.
Αντίθετα από άλλες χρονιές, όπου η συμμετοχή στους τελικούς των πανελλήνιων μαθητικών αγώνων ανέρχεται σε χιλιάδες μαθητές, φέτος ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν σημαντικά μικρότερος, λόγω κορωνοϊού, οπότε, οι μαθητές που διαγωνίστηκαν ήταν εκείνοι που ήταν απόλυτα αποφασισμένοι και πίστευαν ότι μπορούν να κατακτήσουν την πρώτη θέση πράγμα που έκανε τους φετινούς αγώνες ακόμη πιο ανταγωνιστικούς από άλλες χρονιές. Παρόλα αυτά, η Κατωγυρίτη Κυριακή, με την πρώτη της συμμετοχή, καταφέρνει να επικρατήσει και κατακτώντας την δεύτερη θέση στην κατηγορία της, χαρίζει στην Κάρπαθο το ασημένιο μετάλλιο, με το χρυσό να ξεφεύγει μέσα από τα χέρια μας, για μία μόνο ισοπαλία!
 
Συγχαίρουμε την “Κική” για την αγωνιστικότητα και την αυτοκυριαρχία της αλλά και τους γονείς της Γιάννη Κατωγυρίτη και Φαίη Σακελλιάδη, οι οποίοι υποστήριξαν την επιλογή της και της συμπαραστάθηκαν σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο του να ανεβεί στην κορυφή της Ελλάδας.
Επίσης, την Κάρπαθο εκπροσώπησε και ο Ιωάννης Δεμερούτης, του Γεωργιος Δεμερουτης και της Ευδοξία Γιαλίζη, ο οποίος δεν μπόρεσε να εξασκηθεί αρκετά μέσα στο καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να τερματίσει μέσα στην πρώτη δεκάδα και συγκεκριμένα στην 7η θέση πανελληνίως, μένοντας για έναν μόλις βαθμό έξω από τα μετάλλια. 
 
Ακόμη, υπήρχαν μαθητές μας οι οποίοι εκτιμούμε ότι θα είχαν πολύ καλά αποτελέσματα αλλά δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν εξαιτίας της πιθανότητας να άνοιγαν τα σχολεία αύριο. Σημειώνουμε εδώ, ότι, τα έξοδα των παιδιών που εκπροσώπησαν την Κάρπαθο, χορηγούνται από τον Σκακιστικό Όμιλο Καρπάθου.
Σε αυτό το σημείο, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι είχαμε δώσει ακόμη μία υπόσχεση όταν ιδρύαμε Σκακιστικό Όμιλο Καρπάθου και αυτή αφορούσε την ενίσχυση του τουρισμού του νησιού, μέσω του αθλητισμού. Και όσον αφορά αυτή την υπόσχεση έχουμε κάνει σημαντικά βήματα τόσο με την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία αφού σύντομα θα έχουμε την δυνατότητα να διοργανώνουμε επίσημα πρωταθλήματα, και εκτιμούμε ότι το 2021 μέσω του σκακιού οι επιχειρήσεις της Καρπάθου θα κερδίσουν περίπου 50.000€.
 
Με αυτήν την ευκαιρία, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη του Κ.Ο.Π.Α.Π. του Δήμου Καρπάθου που ψήφισαν υπέρ των χορηγιών για τον Σκακιστικό Όμιλο Καρπάθου και ευελπιστούμε και στην στήριξη του Επαρχείου. 
Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε τον κ. Νικόλα Παραγυιό ο οποίος είναι ένα πολύ καλά ενημερωμένο μέλος του Κ.Ο.Π.Α.Π. στα θέματα αθλητισμού αλλά και πολιτισμού του νησιού (μάλιστα πρόσφατα εξέδωσε και σημαντικό λαογραφικό βιβλίο για την Κάρπαθο) και είχε έρθει στην συνεδρίαση με πολλές εποικοδομητικές προτάσεις για κάθε θέμα της συνεδρίασης, ενώ όσον αφορά τα ζητήματα του Σκακιστικού Ομίλου, ήταν ο πρώτος που μας υποστήριξε.
Τον καθηγητή πανεπιστημίου κ.Εμμανουήλ Μηνά Μελά, ο οποίος παρατηρήσαμε ότι έχει σημαντική επίγνωση των θεμάτων που αποτελούν αντικείμενα του Κ.Ο.Π.Α.Π. και έκανε πολλές κρίσιμες παρατηρήσεις σε λεπτά σημεία, έμεινε ικανοποιημένος από την δράση μας, μας υποστήριξε στις χορηγίες και μας υποσχέθηκε και τρεις νέους μαθητές!
Τον κ. Μηνά Πρωτόπαπα ο οποίος δεν συμφωνούσε να τον ευχαριστήσουμε δημόσια, αλλά η υποστήριξή του ήταν τόσο μεγάλη που δεν μπορούμε να μην το κάνουμε. Τον κ.Γεώργιο Θ. Δήμαρχο  ο οποίος ήταν ο πρώτος που ψήφισε “υπέρ” όλων των αιτημάτων μας. Την κα.Kazou και τον κ. Σταυριανό που ψήφισαν όλες τις ωφέλιμες προτάσεις που συμβάλουν στην πρόοδο και την ανάπτυξη του νησιού μας, καθώς και τον πρώην αντιπρόεδρο του Κ.Ο.Π.Α.Π. κ.Χριστοδούλου, όπως και την πρόεδρο κα.Καλή-Φιλιππούση που επίσης μας υποστήριξαν.

Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξή σας, προσπαθούμε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι για εμάς, τα παιδιά μας, το νησί μας.