Πιάστηκε σκύλος στις Εξήλες Μενετών. Η 5μελης, και μόνο αυτή, θα κρίνει αν το ζώο είναι επιθετικό

Πιάστηκε σκύλος στις Εξήλες Μενετών. Η 5μελης, και μόνο αυτή, θα κρίνει αν το ζώο είναι επιθετικό

 

Σήμερα το πρωί, Δευτέρα 2 Αυγούστου, πιάστηκε ένα σκυλί στις Εξήλες Μενετών. Κάποιοι αναφέρουν ότι το ζώο είναι επιθετικό και ότι έχει προκαλέσει ζημιές. Σύμφωνα  λοιπόν με τον νόμο, η 5μελής επιτροπή που έχει συστήσει ο δήμος Καρπάθου, είναι υπεύθυνη για να κρίνει την επικινδυνότητα του σκύλου.

Κανείς άλλος δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει  για την τύχη του ταλαίπωρου ζώου.

Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε ότι  με απόφαση του Δημάρχου Καρπάθου (αρ. 80, 18.1.2021) συγκροτήθηκε επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς η οποία αποτελείται από τα εξής πέντε μέλη:

  1. Ηλία Πώχο Κτηνίατρο, ως υπεύθυνο του προγράμματος.
  2. Σουζάνα Ζότο, Εκπρόσωπος της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (μη κερδοσκοπική ένωση) «Φίλοι των Ζώων Καρπάθου», ως μέλος, με αναπληρώτρια την Αλεξία Καμαράτου.
  3. Σοφία Μ. Χήρα, Εκπρόσωπος της Αστικής Εταιρίας μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «Φιλοζωική Δράση Καρπάθου», ως μέλος, με αναπληρώτρια την Ευγενία Καμαράτου.
  4. Γιώργο Πολ. Μηνακάκη, προϊστάμενο του Τμ. Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής ως εκπρόσωπο του Δήμου, με αναπληρωτή τον Τσαγκάρη Ανδρέα.
  5. Γιώργο Σκοκέα, ως εκπρόσωπο του Δήμου με αναπληρώτρια την Φούλα Πύργου.

Η συγκεκριμένη επιτροπή μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει  καμιά προσπάθεια για να συνέλθει σε σώμα. Το ενδιαφέρον του δήμου Καρπάθου έφτασε μέχρι τον σχηματισμό της!

  • Ο σκύλος έχει ιδιοκτήτη; Είναι τσιπαρισμένος; Πρόκειται για ακόμη ένα βασανισμένο αδέσποτο; Είναι άρρωστος;

Στην περίπτωση που το σκυλί θα χρειαστεί κτηνιατρική φροντίδα ο δήμος Καρπάθου πρέπει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες με τις οποίες τον υποχρεώνει ο νόμος.

(φωτογραφία αρχείου-Καρπαθιακά Νέα)