Σοβαρό πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων αντιμετωπίζει η Κάρπαθος

Σοβαρό πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων αντιμετωπίζει η Κάρπαθος

Σοβαρό πρόβλημα με την αποκομιδή των αστικών απορριμμάτων προκαλεί η καθυστέρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων αφού τα Σαββατοκύριακα δεν μαζεύονται με συνέπεια ο όγκος των απορριμμάτων τις 2 ημέρες αυτές να είναι τεράστιος και να μην μπορεί να επανέλθει η κατάσταση σε ομαλότητα το επόμενο εργάσιμο 2ημερο.

Σύμφωνα με πηγές των Καρπαθιακών Νέων οι διαθέσιμοι οδηγοί στο Τμήμα Περιβάλλοντος είναι 8, από τους οποίους οι 2 απέχουν από την εργασία τους επικαλούμενοι λόγους υγείας και απομένουν 6 στην εργασία τους.

Οι καθημερινές βάρδιες που απαιτούνται για την καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων είναι 4. Απαιτούνται επίσης ένας οδηγός μεταφοράς προσωπικού στην καθαριότητα, ένας οδηγός στην ύδρευση, ένας οδηγός στο ημιφορτηγό όχημα μεταφοράς και αποκομιδής αντικειμένων. ένας οδηγός Φορτηγού (χωματουργικά) και ένας οδηγός βυτιοφόρου οχήματος. Σύνολο 9.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι με 6 οδηγούς και εργασίες που απαιτούν 9 καθημερινά υπάρχει θέμα ως προς την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος περιβάλλοντος όπως και για την σωστή και έγκαιρη αποκομιδή των αστικών απορριμμάτων!

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή την στιγμή ο όγκος των αστικών απορριμμάτων αυτήν την περίοδο είναι στα 75 μ3 και προβλέπεται ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξει αύξηση που θα ακουμπήσει το 30% τις υπάρχουσας κατάστασης και επομένως θα απαιτηθεί πρόσθετα μέτρα, οδηγούς,και προσωπικό. Αρκετές λοιπόν εργασίες του τμήματος Περιβάλλοντος  αναβάλλονται, ενώ τα προγράμματα τροποποιούνται προκειμένου να βγουν οι εργασίες.

Πιο συγκεκριμένα τα δρομολόγια για τα απορριμματοφόρα είναι τα εξής:

1.Πηγαδια, 2.Αμοοπη-Αφιαρτης-Αρκασα-Φοινικι. 3. Λευκος- Πύλες-Οθος -Βωλαδα -Απερι. 4.Μεσοχωρι-Σποα-Διαφανι-Ολυμπος την μια μέρα και την επόμενη μέρα παραλίες και δύσκολες στάσεις όπως Γέρος Απεριου- Στάση σχολείο Πυλών-Σταση ζωκλας Μενετων-Κυρα Παναγιά Απεριου-Αγ.Νικολαος Σπόρων. Οι δύσκολες στάσεις είναι αυτές που λόγο της ιδιομορφίας του εδάφους δεν μπορεί να προσεγγίσει μεγάλο απορριμματοφόρο και πρέπει να πάει μικρό. Και τα απομακρυσμένα Άχατα και Διακόφτης, τα οποία χρειάζεται άλλη βάρδια, εκτός προγράμματος, για να μαζευτούν αφού η απόσταση είναι πολύ μεγάλη.

Καρπαθιακά Νέα