Μικρές Κυκλάδες: Κουφονήσια – Κάρπαθος, μία «δοξαριά» δρόμος (video)

Μικρές Κυκλάδες: Κουφονήσια – Κάρπαθος, μία «δοξαριά» δρόμος (video)

Είναι όμορφο να ταξιδεύεις στα διαμάντια του Αιγαίου!! Είναι όμορφο να βλέπεις πως υπάρχουν άνθρωποι που προωθούν τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις μας. Είναι όμορφο να βλέπεις νέα παιδιά να φορούν παραδοσιακές στολές και να τιμούν τον τόπο που τα γέννησε.

koufonisiaa.jpgΕίναι όμορφο να τιμάς αυτούς που με μόχθο έζησαν τις οικογένειές τους και επιμένουν με μόχθο επίσης να προστατεύουν αυτό που έμαθαν από παιδιά. Είναι όμορφο να σέβεσαι τη θάλασσα που μας έθρεψε και συνεχίζει να μας θρέφει όπως οι ψαράδες μας

Αυτά τα όμορφα ανέδειξε για μια ακόμα φορά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουφονησίου «ΚΕΡΟΣ» στην γιορτή του Ψαρά, που πραγματοποιήθηκε φέτος σ’ αυτό το διαμάντι του Αιγαίου. Χοροί από τα νησάκια των μικρών Κυκλάδων, πλούσιο φαγητό και κρασί, βάρκες φωτισμένες στη θάλασσα συνέθεσαν το σκηνικό αυτής της υπέροχης βραδιάς την 28η Μαΐου 2022.

Γίναμε από την αρχή όλοι μια μεγάλη παρέα, γιατί είχαμε τον ίδιο σκοπό. Να συναπαντηθούμε, γνωστοί και άγνωστοι, να τα πούμε, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε!

Κι επειδή η παράδοση μας ενώνει, ο Πολιτιστικός Σύλλογος φιλοξένησε φέτος παιδιά από τον Όμιλο Καρπαθίων νέων. Ήρθαν στα μέρη μας και μας παρουσίασαν με αγάπη την παράδοση της όμορφης Καρπάθου. Χορέψαμε μαζί τους, χόρεψαν μαζί μας, γίναμε μια ομάδα.

koufonisss111.jpgΕπειδή επίσης γνωρίζουμε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε, ο Σύλλογος ανέλαβε και υλοποίησε ένα ακόμα δρώμενο. Αφιέρωμα στη Μικρά Ασία, στις χαμένες πατρίδες, με φορεσιές, χορούς και ακούσματα από εκείνα τα αλησμόνητα μέρη. Άρωμα Σμύρνης έλουσε το λιμάνι του Κουφονησίου και η συγκίνησή μας ήταν μεγάλη.

Ένα μεγάλο μπράβο στην Πρόεδρο κα Στέλλα Ρούσου και τα μέλη του Συλλόγου.

Ένα μεγάλο μπράβο στον υπέροχο Δάσκαλο κ. Νίκο Κορδώνη.

Ένα μεγάλο μπράβο στον Όμιλλο νέων Καρπαθίων

koyfonisisisis.jpg

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσοι βοήθησαν για την υλοποίηση αυτής της ιδέας και τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Ένα μεγάλο μπράβο στους ψαράδες του Κουφονησίου

Δώσαμε υπόσχεση να τα ξαναπούμε του χρόνου !!

Θα είμαστε εκεί παιδιά! Συνεχίστε έτσι!!

Με χαρά σας παρουσιάζουμε το παρακάτω βίντεο της εκδήλωσης