Σπόα Καρπάθου - Τηλεδιάσκεψη της Κοινότητας με τους Συλλόγους Αμερικής!

Σπόα Καρπάθου - Τηλεδιάσκεψη της Κοινότητας με τους Συλλόγους Αμερικής!

 

 

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σπόων,  με ανάρτηση του μας ενημέρωσε για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους τέσσερις συλλόγους Σποϊτων Αμερικής.

«Μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα συζητήσαμε θέματα και ανάγκες που αφορούν το χωριό μας, σε ένα κλίμα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και φανερής θέλησης για δημιουργία με τους προέδρους των συλλόγων Αμερικής του χωριού μας!

Για μένα ήταν εμπειρία, αισθάνθηκα ότι δεν είμαι μόνος και ότι οι ξενιτεμένοι μας είναι η δύναμη μας.

Συμμετείχαν ηλικιακά:

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Σποιτών Τέξας Ευάγγελος Παπακωστας.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Σποιτών Καρολαινας Κων/νος Λειβαδιτης.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Κλίβελαντ  Ιωάννης Σισαμης.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Νέας Υόρκης Μηνας Φραγκος.

Όλοι οι σύλλογοι μας τιμητικά φέρουν την ονομασία του Αγίου Γεωργίου του πολιούχου μας.

Ο διάλογος ήταν εποικοδομητικός και μετά το έργο του συλλόγου Καρολαινας (ανέγερση οικίσκου τηλεμετάδοσης της Digea) ακολουθούν και αλλά σύντομα.

Σας ευχαριστούμε όλους και σας περιμένουμε»!

Τα Καρπαθιακά Νέα επικοινώνησαν με τον κ. Πιπέρη και ζήτησαν την άποψη του για αυτή την κίνηση, που φέρνει λίγο πιο κόντα τους έτσι κι αλλιώς παθιασμένους Σποϊτες με τον γενέθλιο τόπο τους. Ο κ. Πιπέρης μας γράφει:

«Σαν παράδοση σαν κουλτούρα έστω σαν κληρονομιά και αν το πεις , από τα χρόνια των κοινοτήτων μέχρι τα νεότερα των δήμων τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα τα έκαναν οι Σποϊτες με τον ιδρώτα τους και τον οβολό τους. Οι ξενιτεμένοι μας είχαν και έχουν το πάθος σαν φλόγα αναμμένη για το χωριό μας μέσα τους. Έφτιαξαν σχολεία, εκκλησίες , μέγαρα, ελαιοτριβείο, βρύσες και τόσα αλλά που το καθεστώς σήμερα αδυνατεί να συντηρήσει τουλάχιστον.

Προσφάτως ο σύλλογος Καρολαϊνας Άγιος Γεώργιος προς τιμήν του με δωρεά του έφτιαξε τον οικίσκο που φιλοξενεί τον καινούργιο αναμεταδότη της Digea, που με ενέργειες του δήμου και του κ. Κονσόλα την παρέμβαση αποκτήσαμε και δόθηκε λύση στο τηλεοπτικό πρόβλημα του χωριού μας. Και τους ευχαριστούμε.

Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τους συλλόγους μας για την τσιμεντόστρωση και στήριξη της οδού προς νεκροταφείο που ταυτόχρονα είναι και η δεύτερη είσοδος-έξοδος του χωριού από την βορινή πλευρά του, μεγάλης σημασίας παρέμβαση. Επίσης για την τοποθέτηση στάσης λεωφορείου και ανάπλαση της παιδικής χαράς. Έχουμε καταλάβει ότι μέσα από αυτό το πνεύμα συνεργασίας ίσως καταφέρουμε να κρατήσουμε το χωριό μας ζωντανό και στο βιοτικό επίπεδο που του αξίζει»!