Στην Κάρπαθο ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Ιωάννης Μαρωνίτης

Στην Κάρπαθο ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Ιωάννης Μαρωνίτης

Στην Κάρπαθο βρίσκεται αυτές τις μέρες, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Νισύριου, βρίσκεται ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) & CEO INTERNATIONAL ACTION ART.

Οι επαφές του κ. Μαρωνίτη είχαν γίνει με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Πηγαδίων κ. Χατζηκουτσό, έτσι άνοιξε ο δρόμος και φτάσαμε στη σημερινή του πρώτη επίσκεψη στην Κάρπαθο.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, δηλώνει ενθουσιασμένος με το νησί αλλά και με τους ανθρώπους, που μέχρι τώρα έχει συναντήσει. Εκ μέρους του δήμου Καρπάθου τον συνοδεύουν και οργανώνουν το πρόγραμμα του ο κ. Γ Χατζηκουτσός και ο συνεργάτης του δημάρχου σε θέματα πολιτισμού κ. Α. Τσαγκάρης.

 

Χθες Σάββατο, 14 Αυγούστου, ο κ. Μαρωνίτης, συνοδευόμενος από τον κ. Χατζηκουτσό, επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού και ξεναγήθηκε στην προιστορία και την ιστορία του. Τα απόγευμα παρακολούθησε τον Αρχιερατικό Εσπερινό στις Μενετές. Εκεί είχε πολύ κόσμο.  Ήταν ο δήμαρχος κ. Ι.  Νισύριος, η Έπαρχος κ. Π. Νικολαϊδου, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γ. Ρουμάνης. Επίσης να αναφέρουμε τον ομότιμο καθηγητή πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μ. Αλ. Αλεξιάδη και τον Αντιδήμαρχο Πειραιά Δρ Αλ. Καμαράτο. Μετά την Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Καρπαθου-Κάσου κ. Αμβρόσιος στον λόγο του ζήτησε από τον κ. Μαρωνίτη και τη δική του παρέμβαση για την Αγία Σοφία. Να διαμαρτυρηθεί, από τη θέση που έχει, ώστε να μην γίνει τζαμί. Στη συνέχεια ο κ. Μαρωνίτης περπάτησε τις Μενετές και  για λίγο στάθηκε σε ένα από τα καφενεία του γραφικού χωριού.

Σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στην ξακουστή Όλυμπο, νωρίτερα ο κ. Χατζηκουτσός έχει φροντίσει  μια στάση και γνωριμία με το ξεχωριστό χωριό Σπόα. Αύριο Δευτέρα, 16 Αυγούστου, έχει προγραμματιστεί η επίσημη συνάντηση του κ. Μαρωνίτη με τον δήμαρχο Καρπάθου κ. Ι. Νισύριο.