Δημότης Καρπάθου για την συνεργασία του κ. Νισύριου: "Δεν θα πρέπει να εγκρίνει η ΝΕΑ ΠΝΟΗ την όποια κίνηση;"

Δημότης Καρπάθου για την συνεργασία του κ. Νισύριου: "Δεν θα πρέπει να εγκρίνει η ΝΕΑ ΠΝΟΗ την όποια κίνηση;"

Αγαπητά Καρπαθιακά Νέα χαίρεται, χρόνια πολλά.

Συμφωνώ κι εγω οτι ζουμε ένα διαφορετικό δεκαπενταύγουστο για τη Κάρπαθο, λόγω της κρισης που ξεσπασε στη δημοτικη αρχη και πολυ φοβαμαι οτι θα συνεχιστει για καιρο.

Όσον αφορά την επίλυση της, έχω τη γνώμη και με σκοπό να βραχύνω αυτό το διάστημα της κρισης, θεωρώ οτι ειναι πολιτικό λάθος να αναζητειται η λύση της απο τις αντίπαλες παρατάξεις και όχι μέσα από την ίδια την παράταξη που πλειοψήφισε και της οποίας ο αρχηγός ανακυρήσσεται Δήμαρχος.

Στη πρωτη τους επιστολη οι Δημ. Σύμβουλοι της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ, λένε οτι αν ο Δήμαρχος αποφασίσει να συνεργαστεί μαζι τους θα είναι στο πλευρό του σε άλλη περίπτωση θα ειναι απέναντι του.

Πρεπει εδω να σημειώσουμε οτι γενικα ο λαος στις δημοτικες εκλογες εκλεγει αμεσα παραταξη με την επιλογη ψηφοδελτιου που βαζει στο φακελλο σταυρωνει με σταυρο προτιμησηςτο δημοτικο συμβουλο που επιθυμει να τον εκπροσωπει και εγκρινει την επιλογη της παραταξης για αρχηγο της να ειναι Δήμαρχος αν η παράταξη επικρατήσει. Άρα την εξουσια την δινει ο λαος στη παράταξη και στο δημοτικό σύμβουλο και ο Δήμαρχος πρέπει να ακολουθεί και να υλοποιει τις αποφάσεις της παραταξης που οποτε υπαρχει διαφωνεια λαμβανονται κατα πλειοψηφια απο τους δημοτικους συμβουλουςτης παραταξης. Η μειοψηφια ειναι δε υποχρεωμενη να υποτασσεται στη πλειοψηφεια. Ειναι υποχρεωμένο το μέλος που διαφωνεί, δημόσια να προωθει την αποφαση της πλειοψηφιας, αν και διαφωνουσε πριν τη λήψη της αποφασης, διαφορετικα η παραταξη μπορει να τον εγκαλεσει για συμπεριφορα εναντιον της παραταξης.

Αυτό είναι το μεγαλείο της Δημοκρατίας.

Ευτυχως ο Δήμαρχος, κάπως αργά κατά τη γνώμη μου, κατάλαβε που ειναι η πηγή της εξουσίας του και με την τελευταία του επιστολή ζητά απο τους διαφωνούντες δημοτικούς συμβούλους να παραιτηθούν η να ανεξαρτητοποιηθούν κατι βέβαια που είναι εντελώς δική τους υπόθεση.

Η κίνηση λοιπόν του Δημάρχου ,να στραφεί στις αντιπαλες παρατάξεις για την εξεύρεση λύσης, πρέπει να ειναι υπο την έγκριση της παράταξης, κατι που δε φαινεται και πρεπει και οι αντίπαλες παρατάξεις να το έχουν υπόψη, εφοσον επιθυμούν να κινούνται στα πλαίσια της δημοκρατικής νομιμότητας. Γιαυτο το λόγο οποιοι θέλουν να βοηθήσουν και οι αντίπαλες παρατάξεις να ρίξουν τις γεφυρες προς τις πλευρες που διαφωνουν μπορουν να βρουν μη ξεχνάμε οι μεγάλοι έρωτες ξεκινούν απο τέτοιους τσακωμούς.

Προς αυτή την κατεύθυση πρέπει να κινηθουμε ολοι στην επανένωση της διχασμένης παράταξης που πρώτευσε στις εκλογές και για να αποδείξουμε οτι οι Καρπάθιοι είναι ένας βαθιά Δημοκρατικός λαος.

Σε αλλη περιπτωση φοβαμαι οτι η περιοδος της θα επιμηκυνθει εις βαρος της προοδου του νησιου μας που νομιζω οτι ολοι τη θελουν.

Με εκτίμηση

Γ.Α.