Στο Απέρι για τη γιορτή των Τριών ιεραρχών ο Δεσπότης Καρπάθου και Κάσου

Στο Απέρι για τη γιορτή των Τριών ιεραρχών ο Δεσπότης Καρπάθου και Κάσου

 

 

 

“… Σας ευχαριστώ και σας ευλογώ…”. Με αυτά τα λόγια ο Μητροπολίτης Καρπάθου – Κάσου κ. Αμβρόσιος ξεκίνησε το κήρυγμά του σήμερα 30/1, εορτή των γραμμάτων καί των προστατών της Αγίων τριών ιεραρχών, απευθυνόμενος στην Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Απερίου κ. Αναστασία Βδοκάκη, που εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Απερίου.

Παρόντες σήμερα ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Απερίου κ. Παπάς Γεώργιος ,ο πρώην Γυμνασιάρχης Απερίου κ. Ασπράκης Μηνάς, ο πρώην Διευθυντής των Δημοτικών Σχολείων Ολύμπου και Διαφανίου κ. Χατζήπαπας Γεώργιος ο και πρωτοψάλτης του Μητροπολ. Ιερού Ναού, η πρόεδρος του συλλόγου Ομόνοια Απερίου κ. Σοφία Οικονομίδη.

Οι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί κ. Φωτεινή Αλεξιάδη-Παναγιώτου, κ. Παναγιώτα Σταματιάδη, κ. Καστρινού Αντωνία, κ. Μύρων, μαθητές του Γυμνασίου και Δημοτικού σχολείου Απερίου, αρκετοί γονείς, κάτοικοι του Απερίου και των γύρω χωριών.

Οι εφημέριοι του Μητροπολιτικού Ι. Ναού πρωτ. Δημήτριος Ζαγόρας και ιερομ. Λουκάς Ναβρούζογλου.

Μετά την αρτοκλασία τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Διδασκάλου του γένους Παναγιώτη Χρυσοχέρη, εν συνεχεία ο Μητροπολίτης έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα στο Μέγαρο και ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους καλή και ευλογημένη χρονιά.

π.Δημήτριος ΖΑΓΟΡΑΣ