Στο έλεος των ανέμων η Κάσος: Έφυγε η στέγη του νηπιαγωγείου, εξαφανίσθηκαν οι φάροι!

Στο έλεος των ανέμων η Κάσος: Έφυγε η στέγη του νηπιαγωγείου, εξαφανίσθηκαν οι φάροι!

της Νατάσας Παμπρή στο www.skyrodos.gr

Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε στην Κάσο το κύμα κακοκαιρίας “Μήδεια”, καθώς το σφυροκόπημα των σφοδρών θυελλωδών ανέμων που έφθαναν το 9-10 και τοπικά τα 11 μποφόρ κατά τη διάρκεια της νύχτας, έφερε αρκετά προβλήματα, αφού κυριολεκτικά ο άνεμος “τα πήρε και τα σήκωσε όλα”.

Όπως δήλωσε στον sky ο Δήμαρχος Μιχάλης Ερωτόκριτος, από τους θυελλώδεις ΒΔ ανέμους δεν άντεξε κι έσπασε η στέγη του νηπιαγωγείου στο Αρβανιτοχώρι που εξυπηρετεί και τα παιδιά από το Φρυ, προκαλώντας αρκετές υλικές ζημιές στην πέργκολα και την περίφραξη του χώρου, οι φάροι από το λιμάνι εξαφανίσθηκαν (!), υποσκαφές καταγράφονται σε πολλούς δρόμους που γειτνιάζουν με τη θάλασσα, το οδικό δίκτυο γέμισε με φθαρτά υλικά, ενώ αυτή την ώρα ο ίδιος έχει συγκαλέσειέκτακτη σύσκεψη για την καταγραφή των ζημιών, με την Αστυνομία, το Λιμενικό και τον Στρατό.

Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες που εξασφάλισε ο sky από τις ζημιές στο νηπιαγωγείο.

Μάλιστα από χθες το απόγευμα ο Δήμος της Ηρωικής Νήσου Κάσου είχε απαγορεύσει τη διέλευση πεζών και οχημάτων από τον παλιό προβλήτα έως το αεροδρόμιο, λόγω κατολισθήσεων και ολισθηρότητας του δρόμου.

Επίσης, χθες και σήμερα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρέμειναν κλειστά με απόφαση του Δημάρχου κ. Ερωτόκριτου (μετά το έκτακτο δελτίο της Πολιτικής Προστασίας) και τη σύμφωνη γνώμη των Προϊσταμένων Εκπαίδευσης, προκειμένου να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις των μαθητών, ενώ υπενθυμίζεται τέλος, ότι η Κάσος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως τον Ιούνιο, μετά την προηγούμενη θεομηνία που έπληξε το νησί και προκάλεσε τότε εκτεταμένες ζημιές.