ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδ/σου: Υπό κατάρρευση το Νοσοκομείο Ρόδου με την υπογραφή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδ/σου: Υπό κατάρρευση το Νοσοκομείο Ρόδου με την υπογραφή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Εκκωφαντική η σιωπή των κ.κ. Χατζημάρκου και Καμπουράκη, στο έγκλημα που συντελείται

Μόνο ντροπή αποτελεί η συνεχής υποβάθμιση και απαξίωση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Το μεγαλύτερο Νοσοκομείο στα Δωδεκάνησα καταρρέει με ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη που έχει βάλει ήδη σε εφαρμογή το στρατηγικό της σχέδιο για την υπονόμευση και διάλυση του ΕΣΥ και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.

Στο σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης, που μεγεθύνεται με τις μετακινήσεις γιατρών σε άλλα Νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά (το γεγονός ότι δημιουργούνται νέα κενά, τους αφήνει παγερά αδιάφορους), προστέθηκαν τα προβλήματα της θέρμανσης και του ζεστού νερού.

 

Δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε το βασικό χρηματικό κονδύλι, με συνέπεια οι ασθενείς να μη μπορούν να φροντίσουν την ατομική τους υγιεινή,  ενώ τεράστιες ελλείψεις υπάρχουν σε σκεπάσματα και σεντόνια σε όλες τις κλινικές και τα χειρουργεία.

Η κραυγή απόγνωσης των υγειονομικών, δυστυχώς, προσκρούει στο κενό.

Και όχι, ως φαίνεται, μόνο σε κεντρικό επίπεδο.

Οι κραυγές τους δεν φτάνουν ούτε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ούτε στο Δήμο Ρόδου.

Ποιούν τη νήσσαν, ως πειθήνια στελέχη της Ν.Δ, στο έγκλημα που συντελείται.

Ούτε όταν η Υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, δήλωσε ανερυθρίαστα ότι «δεν μπορεί το Υπουργείο να προσλαμβάνει γιατρούς στα νησιά για να κάθονται και να πληρώνονται 8 μήνες», βρήκαν το κουράγιο ν’ αντιδράσουν.

Ποίων τα συμφέροντα τελικά εξυπηρετούν οι κ.κ. Χατζημάρκος και Καμπουράκης;

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ.