Σε σχολεία της Καρπάθου "Η ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ" και ο υπ. Δήμαρχος Γιώργος Αναστασιάδης  

Σε σχολεία της Καρπάθου "Η ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ" και ο υπ. Δήμαρχος Γιώργος Αναστασιάδης  

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6, Ιουλίου 2023, συνάντηση με τον διευθυντή του 1ου δημοτικού σχολείου κύριο Μάρκου και την καθηγήτρια των ΕΠΑΛ της Καρπάθου, κα Βασίλα.  Παρευρέθη επίσης το μέλος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κα Βασιλαράκη Βασιλεία.  

Συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα προβλήματα των Σχολείων που αφορούσαν στις υποδομές και στην εκπαίδευση. 

Η άμεση συντήρηση των σχολείων και των υπαρχόντων κτιρίων, προκειμένου να καταστούν απόλυτα λειτουργικά, είναι πρώτης προτεραιότητας, ενώ οι συνθήκες των Υπηρεσιών και διδασκαλίας στα υπάρχοντα  κοντέινερς είναι προβληματικές και υπάρχει άμεση ανάγκη κατάργησής τους!

 

Υπάρχει επίσης ανάγκη επικουρικών παρεμβάσεων, όπως δημιουργία ράμπας ΑμεΑ και πρόσληψης φυλάκων προκειμένου να κρατηθούν ανοιχτά τα Σχολεία τους καλοκαιρινούς μήνες και την περίοδο των εορτών, για δημιουργική απασχόληση και παιχνίδι των παιδιών.

Η αναγκαιότητα αυτή προκύπτει από την παντελή έλλειψη υποδομών κοινοχρήστων χώρων στον αστικό ιστό.

Υπήρξαν επίσης προτάσεις οι οποίες μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους, όπως η δημιουργία αντιδημαρχίας Παιδείας για ευκολότερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της εκπαίδευσης, αλλά και άμεση εκπόνηση μελετών για τις παρεμβάσεις στα σχολικά συγκροτήματα και κτίρια, προκειμένου η χρηματοδότηση στο σύνολο της γι’ αυτόν το σκοπό, να μην επιστρέφει στην Περιφέρεια, λόγω παντελούς έλλειψης των παραπάνω μελετών. 

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

Η ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

 Γιώργος Αναστασιάδης 

παιδίατρος  

7.7.2023

Καρπαθιακά Νέα