«Τέτοια βροχή δεν έχουμε ξαναδεί»! Απόλυτος και άψογος ο συντονισμός των υπηρεσιών!

«Τέτοια βροχή δεν έχουμε ξαναδεί»! Απόλυτος και άψογος ο συντονισμός των υπηρεσιών!

 

Λίγες ώρες μετά το απίστευτο φαινόμενο της καταρρακτώδης βροχής στα Πηγάδια της Καρπάθου και τρία συνεργεία της Πυροσβεστικής, το συνεργείο του Επαρχείου Καρπάθου Κάσου, καθώς και του Δήμου, παλεύουν να διορθώσουν και να καταγράψουν τις καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι χείμαρροι του νερού.

«Τέτοια βροχή δεν έχουμε ξαναδεί, τουλάχιστον οι δικές μας οι γενιές», μας λένε κάτοικοι από τα Πηγάδια Καρπάθου που θεωρούν ότι είχαμε Άγιο και δεν ζήσαμε χειρότερες καταστάσεις.

Εδώ όμως οφείλουμε να υπογραμμίσουμε την απίστευτη συνεργασία, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, το τμήμα περιβάλλοντος Δήμου και του Επαρχείου, που με τους ανθρώπους και τα μηχανήματα τους όχι απλώς συντονίστηκαν αλλά έπεσαν μέσα στα ποτάμια και τα κατάφεραν. Αλλά και οι δημότες ακολούθησαν κατά γράμμα τις οδηγίες και απέφυγαν να βρεθούν αντιμέτωποι με τα ορμητικά νερά. Ερωτήματα υπάρχουν για το νερό που μπήκε στο κτήριο του Νοσοκομείου της Καρπάθου!

Μάλιστα υπήρξαν αρκετές δύσκολες στιγμές που όμως γρήγορα ξεπεράστηκαν.

Αυτή την ώρα ένα συνεργείο του Δήμου Καρπάθου καταγράφει τις καταστροφές, πολλές από αυτές εντοπίζονται στους αγροτικούς δρόμους και είναι πιθανόν ο Δήμος να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

8.12.2022

Καρπαθιακά Νέα