Ο Καρπάθιος καθηγητής Θεοδόσης Πελεγρίνης στην πρώτη εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής, για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Ο Καρπάθιος καθηγητής Θεοδόσης Πελεγρίνης στην πρώτη εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής, για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.
Στην Αίγινα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, στις 16/05/2021. Πρόκειται για μία απόφαση του ΠΕΣΥ της Περιφέρειας Αττικής, που ελήφθη κατά την συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, στις 9 Σεπτεμβρίου.
Στην εκδήλωση  θα μιλήσει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης καθώς και η φιλόλογος ιστορικός Λίλα Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με την εισήγηση η εντεταλμένη Περιφερειακή Συμβούλος κ. Μ. Βιδάλη, ζήτησε την έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την πρώτη εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 της Περιφέρειας Αττικής , να λάβει χώρα στην Αίγινα, τιμώντας την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, στις 16/05/2021 με την προβολή του ντοκιμαντέρ “Ιωάννης Καποδίστριας μια πορεία δόξας, χρέους και θυσίας” της φιλόλογου – ιστορικού Λίλας Παπαδημητρίου. Η δαπάνη κατά 7.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ θα βαρύνει συγκεκριμένο κωδιό του προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2020 της Περιφέρειας Αττικής.

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ για τον Ιωάννη Καποδίστρια διαρκεί 1:30 ώρα και δίνονται επίσης τα δικαιώματα του, μετά από την εκδήλωση, στην Περιφέρεια Αττικής για προβολή του όπου επιθυμεί σε όλη την διάρκεια του 2021.

Το ντοκιμαντέρ για τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, με τίτλο “Ιωάννης Καποδίστριας μια πορεία δόξας, χρέους και θυσίας”, έχει εκπονήσει η φιλόλογος – ιστορικός Λίλα Παπαδημητρίου, δημιουργός σειράς d.v.d ιστορικού περιεχομένου με χορηγίες από σημαντικά ιδρύματα.

πηγή aeginaportal.gr