Στην Κάρπαθο ο Συντονιστής Πυροσβεστικής Επιχ.  Βορείου, Νοτίου Αιγαίου & Κρήτης, Υποστράτηγος Κωνστ. Θεοφιλόπουλος

Στην Κάρπαθο ο Συντονιστής Πυροσβεστικής Επιχ.  Βορείου, Νοτίου Αιγαίου & Κρήτης, Υποστράτηγος Κωνστ. Θεοφιλόπουλος

Επίσκεψη και επιθεώρηση στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο της Καρπάθου θα πραγματοποιήσει ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου & Κρήτης, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος.

Ο κ. Θεοφιλόπουλος θα φτάσει στο νησί το απόγευμα της Πέμπτης 25 Μαίου 2023 και την επόμενη μέρα, Παρασκευή, συνοδεία από τον διοικητή του κλιμακίου Πυραγο Δημήτρη Αιβατογλου, θα επιθεωρήσει της ετοιμότητας στην Καρπάθου καθώς η νέα αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει ήδη. Στο πρόγραμμα του Υποστρατήγου προβλέπεται και συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Νισυριο και την Έπαρχο Καρπάθου και Ηρωικής Νήσου Κάσου κας Νικολαιδου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Πυροσβεστικό κλιμάκιο της Καρπάθου πρόσφατα μετακόμισε σε νέο κτήριο σε πανοραμική θέση και ήδη έχουν γίνει κινήσεις οι οποίες βελτιώνουν τις δυνατότητες Ασφάλεια. Μάλιστα εδώ και δύο βδομάδες τοποθετήθηκαν και λειτουργούν οι κάμερες επιτήρησης μιας μεγάλης περιοχής της κάτω Καρπάθου.

Απομένει να δούμε σύντομα και την πολυπόθητη αναβάθμιση του Πυροσβεστικού κλιμακίου Καρπάθου σε σταθμό Δ τάξεως.

Ο Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος γεννήθηκε το 1966 στη Βρομόβρυση Μεσσηνίας. Το 1991 κατατάγηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα ως δόκιμος πυροσβέστης, υπηρέτησε στην ΕΜΑΚ, συνέχισε σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς των Αθηνών, ενώ πέρασε και από τη Μεσσηνία, τα έτη 2017 και 2018, ως διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

Υπηρέτησε στη Λαμία ως περιφερειακός διοικητής Στερεάς Ελλάδας, προήχθη σε υποστράτηγο και πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντα του συντονιστή Βορείου – Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης με έδρα τη Σάμο.

23.5.2023

Καρπαθιακα Νέα