Τιμητική εκδήλωση για τον καθηγητή ΜΙΧΑΗΛ Γ. ΜΕΡΑΚΛΗ από την πανελλήνια ένωση ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

Τιμητική εκδήλωση για τον καθηγητή ΜΙΧΑΗΛ Γ. ΜΕΡΑΚΛΗ από την πανελλήνια ένωση ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, οργάνωσε Ειδική Εκδήλωση, για να τιμήσει τον πολυβραβευμένο ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επίτιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Μιχαήλ Γ. Μερακλή, ο οποίος συμπλήρωσε εφέτος  ενενήντα χρόνια ζωής.

Ο υπογραφόμενος Διευθυντής των «Καρπαθιακών Νέων» Μανώλης Δημελλάς γνώρισε  τον Καθηγητή Μερακλή στα ταξίδια του στην Κάρπαθο, όπου έλαβε μέρος με επιστημονικές ανακοινώσεις στα Διεθνή Συνέδρια Καρπαθιακής Λαογραφίας και έχει διαπιστώσει  από πρώτο χέρι την αγάπη του για την Κάρπαθο και τον πολιτισμό της.  Του έδωσε μάλιστα ενδιαφέρουσες τηλεοπτικές συνεντεύξεις.

Η Τιμητική Εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων έγινε στην γεμάτη από κόσμο Αίθουσα «Κωστής Παλαμάς», του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», την Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 και ώρα 7 μ.μ.

Πρώτη μίλησε η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων κ. Μαρία Πεσκετζή, διδάκτωρ φιλολογίας, η οποία ανακοίνωσε την Απόφαση της Ένωσης και έπλεξε το εγκώμιο του τιμωμένου.

Στη συνέχεια, ανέλυσαν το πολυεπίπεδο έργο του Καθηγητή Μερακλή τρεις ομιλητές. Πρώτος μίλησε ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΦ, διδάκτωρ Φιλολογίας, Αναστάσιος Στέφος και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του κ. Μερακλή κατά την προεδρία του στην Ένωση αλλά και την προσφορά του στα κλασικά Γράμματα.

Κατόπιν, ο καθηγητής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αριστείδης Ν. Δουλαβέρας, ανέλυσε το εξαιρετικά σημαντικό και πλούσιο  έργο του τιμωμένου στη Νεοελληνική Φιλολογία, και, τέλος, ο συμπατριώτης μας καθηγητής της Λαογραφίας Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, από τους παλαιότερους μαθητές του κ. Μερακλή, αναφέρθηκε στο πρωτότυπο έργο του στη Νεωτερική Ελληνική Λαογραφία αλλά  και στις επιστημονικές διακρίσεις του.

Συγκινημένος ο Τιμώμενος καθηγητής, παρέλαβε την Τιμητική Πλακέτα, που του επέδωσε η Πρόεδρος κ. Πεσκετζή και ευχαρίστησε την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων για τη Διάκριση αυτή.

Ακολούθησε δείπνο σε γνωστό εστιατόριο προς τιμήν του κ. Μερακλή και των Ομιλητών.

Την όλη εκδήλωση συντόνισαν οι διδάκτορες Φιλολογίας Μανόλης Στεργιούλης, Μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΦ, και ο Παναγιώτης Ξηντάρας.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η πρώην Κοσμήτωρ της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Ευρυδίκη Αντζουλάτου-Ρετσίλα, η πρώην Πρόεδρος της ΠΕΦ Τασούλα Καραγεωργίου, Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποντιακών μελετών κ. Χρήστος Γαλανίδης, καθηγητές Πανεπιστημίων, εκπρόσωποι επιστημονικών και  πολιτιστικών φορέων και πολλοί προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του τιμωμένου, οι οποίο και τον συνεχάρησαν με θέρμη στο τέλος.