Το τμήμα περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου απαντά στον Πρόεδρο Κοιν. Αρκάσας για τα σκουπίδια στο πάρκινγκ

Το τμήμα περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου απαντά στον Πρόεδρο Κοιν. Αρκάσας για τα σκουπίδια στο πάρκινγκ

Το τμήμα περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου δεν έχει υποδείξει σε κανέναν ότι στο πάρκινγκ της κοινότητας Αρκασας μπορεί κάποιος δημότης να πετάξει τα βαριά αντικείμενα του.

Ο χώρος του πάρκιγκ έχει 6 κάδους αστικών απορριμμάτων,το ότι οι δημότες πετάνε τα βαριά αντικείμενα τους όπου βρουν αφορά τον πρόεδρο της κοινότητας Αρκασας και όχι το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου.
Στον ισχύοντα κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Καρπάθου δεν ορίζεται ότι την αποκομιδή βαρέων αντικειμένων την κάνει ο Δήμος Καρπάθου.

Την ευθύνη για την τήρηση και εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας την έχει ο Εκάστοτε πρόεδρος.

Πέραν τούτου όμως έγιναν αρκετές προσπάθειες αποκατάστασης του συγκεκριμένου χώρου το τελευταίο δίμηνο όπου οι υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καρπάθου με την τελευταία παρεμβαση την περασμένη εβδομάδα απέσυρε από τον χώρο αυτόν τέσσερα φορτηγά των 18 κυβικών από τον χώρο επίσης έγινε και καθαρισμός όλων των κεντρικών δρόμων του χωριού με ασπρισματα, καθάρισματα, αποψίλωση από χόρτα κλπ.

Επειδή όμως οι παρεμβάσεις για την αποκατάσταση χώρων που έχουν ριφθεί βαρέα αντικείμενα γίνονται και σε άλλα χωριά του νησιού όπως Διαφάνι/Όλυμπος/Βωλαδα/Πηγάδια και αύριο Στον Λευκό Μεσοχωρίου η Αρκάσα θα πάρει την σειρά της εκ νεου αμέσως μετά τον Λευκό.

Ο πρόεδρος λοιπόν της τοπικής κοινότητας Αρκασας καλό θα ήταν να προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ενημερωθούν οι δημότες του ότι στον χώρο αυτόν δεν γίνεται ανεξέλεγκτη ρίψη βαρέων αντικειμένων με τα γνωστά αποτελέσματα σε όλους.

Τμήμα Περιβάλλοντος Δήμου Καρπάθου