Σπουδαία αναγνώριση για τον Καρπάθιο γυναικολόγο Δρ. Βασίλειο Καπετανάκη

Σπουδαία αναγνώριση για τον Καρπάθιο γυναικολόγο Δρ.  Βασίλειο Καπετανάκη

 

Μετά από πρόσκληση της Αμερικάνικης Ένωσης Γυναικολογικής Λαπαροσκόπησης (AAGL) ο Βασίλειος Καπετανάκης θα υπηρετήσει ως μέλος της Διεθνούς Επιτροπής εξειδίκευσης στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική (International Fellowship of Minimal Invasive Surgery Committee).

Να σημειωθεί ότι η θέση απονέμεται μόνον σε δύο εξειδικευμένους στις ΗΠΑ γυναικολόγους που έχουν συγκεκριμένη εξειδίκευση στη λαπαροσκοπική – ρομποτική χειρουργική.

Η θέση είναι διετής και έχει σκοπό την προαγωγή κέντρων μάθησης και εξειδίκευσης στον τομέα της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σε διεθνές επίπεδο υπό την αιγίδα της Αμερικάνικης Ένωσης Γυναικολογικής Λαπαροσκόπησης (AAGL)

Το 1971, ο Δρ. Jordan M. Phillips και δέκα ακόμη μέλη ίδρυσαν την Αμερικανική Ένωση Γυναικολογικών Λαπαροσκοπήσεων. Ο Δρ Phillips ήταν οραματιστής που φαντάστηκε το μέλλον της γυναικολογικής χειρουργικής. Πιστός στην προϊστορία του, ο οργανισμός μας επεκτάθηκε γρήγορα σε όλο τον κόσμο και καταλήξαμε να αντιπροσωπεύουμε κάτι περισσότερο από τη λαπαροσκόπηση. Σήμερα είναι παγκοσμίως γνωστός με το ακρωνύμιο “AAGL”.

Ξεκινώντας με το εναρκτήριο Διεθνές Συνέδριο Γυναικολογικής Λαπαροσκόπησης το 1972, τα μέλη και οι συνεργάτες συγκεντρώνονται κάθε χρόνο για να μοιραστούν τις τελευταίες γνώσεις στην εκπαίδευση, την επιστήμη και την τεχνολογία που επηρεάζουν όλες τις πτυχές της “ελάχιστα Επεμβατικής Γυναικολογικής Χειρουργικής”. Με περισσότερα από 7.500 μέλη σε 110 χώρες, έχουν γίνει ένας πραγματικά παγκόσμιος οργανισμός. Μεταξύ των μελών βρίσκονται πρωτοπόροι γιατροί από όλο τον κόσμο.